Ρέθυμνο: Απολογείται σήμερα ο 44χρονος για τον φόνο στο Αργουλιό

Κρήτη
Ρέθυμνο: Απολογείται σήμερα ο 44χρονος για τον φόνο στο Αργουλιό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το κατώφλι της ανακρίτριας περνά ο 44χρονος, που την περασμένη Κυριακή “εκτέλεσε” τον 22χρονο Κωνσταντίνο Χαριτάκη

Ενώπιον της ανακρίτριας Ρεθύμνου οδηγείται το μεσημέρι της Παρασκευής 17 Ιουνίου, ο 44χρονος Κρητικός, ο οποίος την περασμένη Κυριακή 12 Ιουνίου, «εκτέλεσε» έναν 22χρονο συντοπίτη του, μπροστά σε μέλη της οικογένειάς του, στο Αργουλιό Μυλοποτάμου. Ο 44χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων. Στο μεταξύ, την Πέμπτη 16 Ιουνίου, η οικογένεια του αδικοχαμένου Κωνσταντίνου Χαριτάκη δήλωσε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας (πρώην πολιτική αγωγή), μέσω του δικηγόρου της οικογένειας κ. Γιώργου Στειακάκη.

Μιλώντας στην «ΚΡΗΤΗ ΤV», ο συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας ανέφερε ότι η οικογένεια του 22χρονου βρίσκεται «σε τραγική κατάσταση», ενώ επισήμανε ότι η «καταστροφή που επήλθε σ’ αυτήν την οικογένεια θα γίνει οδηγός για να μην υπάρξει καμία συνέχεια». Ο κ. Στειακάκης υπογράμμισε, πάντως, ότι από την επίθεση του 44χρονου θα μπορούσε να έχει σκοτωθεί και άλλος άνθρωπος.

«Η οικογένεια είναι σε μια κατάσταση τραγική. Η θλίψη και η οργή είναι απερίγραπτες», ανέφερε αρχικά ο δικηγόρος, ο οποίος πρόσθεσε ότι «δεν πρέπει στο μυαλό κανενός να υπάρχει οποιαδήποτε σκέψη πλην της απονομής της Δικαιοσύνης όπως προβλέπουν οι νόμοι. Φυσικά υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη κι από μένα και από την οικογένεια στη Δικαιοσύνη.

Η οργή και η θλίψη δεν πρέπει να ξεπερνούν τα όρια. Η υπόθεση ανήκει στη Δικαιοσύνη. Εκεί θα μείνει και δε θα υπάρξει συνέχεια. Η καταστροφή που επήλθε σ’ αυτήν την οικογένεια θα γίνει οδηγός για να μην υπάρξει καμιά συνέχεια. Αυτό το έχουμε ξεκαθαρίσει, το συζητήσαμε και έγινε κατανοητό. Ναι μεν είναι δικαιολογημένα σε έναν βαθμό η οργή και η θλίψη και κάποιες κουβέντες υπερβολικές που θα ειπωθούν, αλλά (...) νομίζω ότι κι εγώ είμαι στη θέση να εξηγήσω και να “επιβάλω” ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμιάς μορφής ανταπόδοση, γιατί αυτό το κάνει μόνο η Δικαιοσύνη».

Εξάλλου, σύμφωνα με τον κ. Στειακάκη, «ο δρόμος της ανάκρισης που τώρα ανοίγει θα αποκαλύψει όλα τα περιστατικά. Υπάρχουν αρκετοί αυτόπτες μάρτυρες. Το τραγικό συμβάν έγινε μπροστά στα μέλη της οικογένειας του Κώστα Χαριτάκη (...). Είναι και ευχής έργον ότι, παρά τη συμφορά που έπληξε αυτήν την οικογένεια, δε σκοτώθηκε κανείς άλλος».

«Ακόμη και πράξεις εγκλημάτων της μαφίας δε γίνονταν ποτέ μπροστά σε μέλη της οικογένειας, στο σπίτι, και μπροστά σε παιδιά. Μάλιστα πίσω από αυτόν υπήρχε παιδί... που θα μπορούσε να περάσει μια σφαίρα και να το έχει σκοτώσει. Νομίζω ότι είναι ένα ακραίο εγκληματικό φαινόμενο αυτό που συνέβη στη συγκεκριμένη περίπτωση. Καμία δικαιολογία, παρά μόνο κίνητρο», επισήμανε, κλείνοντας, ο κ. Στειακάκης.

Πάντως, όπως έγινε γνωστό, από τις συνολικά πέντε σφαίρες που φέρεται να έριξε ο 44χρονος, η μία φέρεται ως θανατηφόρα, καθώς έπληξε κεντρική αρτηρία του αείμνηστου Χαριτάκη.

«Έσβησε» συγγενής θύτη και θύματος

Στον απόηχο του φονικού, την Πέμπτη 16 Ιουνίου, υπήρξε αιφνίδιος θάνατος ντόπιου, ο οποίος ήταν συγγενής του κατηγορούμενου, αλλά και του θύματος. Ο άτυχος Κρητικός υπέστη, σύμφωνα με πληροφορίες, ανακοπή. Εξάλλου, ένα ακόμη άτομο που έχει συγγενική σχέση τόσο με το θύμα, όσο και με τον κατηγορούμενο, και το οποίο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, μετά από επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του. Επισημαίνεται ότι προφανώς κανένα από τα δύο περιστατικά δε συνδέεται άμεσα με το έγκλημα, ωστόσο πιθανολογείται ότι ενδεχομένως να σχετίζονται με την έντονη φόρτιση των προηγούμενων ημερών.

Έκκληση από το Δημοτικό Συμβούλιο Μυλοποτάμου

Στο μεταξύ, οι λιγοστοί κάτοικοι του Αργουλιού παραμένουν «παγωμένοι» από το φονικό. Ας σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες της «ΚΡΗΤΗ TV», έχουν φύγει από τον οικισμό η μητέρα και ο αδελφός του εκλιπόντος. Στο χωριό, ωστόσο, παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω δυσάρεστες καταστάσεις. Εντούτοις, διάχυτη είναι η ανησυχία που επικρατεί εν γένει στην τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου και του Μυλοποτάμου.

Σε ψήφισμα που εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Μυλοποτάμου μετά την προχθεσινή του συνεδρίαση, αναφέρεται ότι «ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μυλοποτάμου εκφράζουν τη λύπη τους και την αγωνία τους για τα περιστατικά ακραίας βίας που συμβαίνουν στην περιοχή. Καλούν όλους τους Μυλοποταμίτες να απομονώνουν τις βίαιες συμπεριφορές, οι οποίες δε συνάδουν με τον πολιτισμό και τις παραδόσεις μας.

Εκφράζουν την ανάγκη να ιδρυθούν στον δήμο μας δομές ψυχικής υγείας και να δυναμώσουν οι δομές πρόνοιας και εκπαίδευσης. Ζητούν τη συμπαράσταση του κράτους με παρεμβάσεις που θα συμβάλουν αφενός μεν στην αντιμετώπιση βίαιων συμπεριφορών και αφετέρου στη διενέργεια κοινωνικών ερευνών για τον πλήρη εντοπισμό των κοινωνικών προβλημάτων και τη χάραξη πολιτικών αντιμετώπισης σε συνεργασία με τον Δήμο.

Είναι επιτέλους καιρός συμπεριφορές που δημιουργούν ιδιαίτερα αρνητική εικόνα για την περιοχή μας να εξαλειφθούν και τόσο οι δημότες όσο και οι επισκέπτες μας να απολαμβάνουν τις ομορφιές του τόπου μας, την ιστορία και τον πολιτισμό μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News