Ρέθυμνο

Εκδήλωση με θέμα τη «Θετική επίδραση της μουσικής στη νοητική και ψυχική υγεία» στο Ρέθυμνο

Στη θετική επίδραση της μουσικής στη νοητική και ψυχική υγεία, εστιάζει εκδήλωση που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Ρεθύμνης το Πανεπιστήμιο και η Περιφέρεια Κρήτης στις 21 Ιουνίου στο Ρέθυμνο

Με τη δύναμη του Λόγου και της Μουσικής , θα τιμήσει την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, ο Δήμος Ρεθύμνης – το Τμήμα Τρίτης Ηλικίας και το Κέντρο Κοινότητας της Κοινωνικής Υπηρεσίας του σε συνεργασία με το Εργαστήρι Θεάτρου Κινηματογράφου Μουσικής του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και την Περιφέρεια Κρήτης.

«Η θετική επίδραση της μουσικής στη νοητική και ψυχική υγεία¨ είναι το θέμα της εκδήλωσης που συνδιοργανώνουν οι προαναφερθέντες φορείς την Τρίτη 21 Ιουνίου 2022, στις 7.30 το απόγευμα, στον αύλειο χώρο του Κεντρικού ΚΑΠΗ στην οδό Μοάτσου 2.

Η εκδήλωση, η οποία περιλαμβάνει δύο σύντομες ομιλίες και μία μουσική παράσταση, επιδιώκει να μας στη σύνδεση της μουσικής με την ψυχική και νοητική υγεία ανθρώπων κάθε ηλικίας, καθιστώντας την βιωματικά ορατή στους συμμετέχοντες.

Ομιλητές της εκδήλωσης είναι η κα Πατούση Αθανασία/ Νευρολόγος, με θέμα ¨Μουσική και Άνοια¨ και ο κος Καστρινάκης Κωνσταντίνος/ Γενικός Ιατρός, με θέμα ¨Η επίδραση της Μουσικής στην Κατάθλιψη».

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά από τους ωφελούμενους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Η τέχνη του ρυθμού στην εκπαίδευση», το οποίο έχει συνδιοργανωθεί από την Περιφέρεια Κρήτης και το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Συμπράττουν μαζί τους, επί σκηνής οι μουσικοί: Γιώργος Ζαχαριουδάκης (πνευστά), Δημήτρης Σιδερής (λαούτο), Γιάννης Δερμιτζάκης (ούτι), Ισίδωρος Βαρδαρός (βιολί), Φάνης Καρούσος (σαντούρι), Αλίκη Ατσαλάκη (τραγούδι),Ευτυχία Τσουκαλά (τραγούδι), Κατερίνα Ζαχαροπούλου (τραγούδι), Ανθή Φουρκή (κρουστά), Γιάννης Παπατζανής (κρουστά).

Οι διοργανωτές προσκαλούν τις συμπολίτισσες / συμπολίτες κι επισκέπτες να απολαύσουν την εμπειρία της οικειότητας, της γαλήνης και της ψυχικής ενδυνάμωσης που προσφέρει η μουσική και η αρμονική ανθρώπινη συνύπαρξη.

Η είσοδος στο κοινό είναι ελεύθερη.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια