Ρέθυμνο: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση άσκησε στον 44χρονο ο εισαγγελέας (βίντεο)

Κρήτη
Ρέθυμνο: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση άσκησε στον 44χρονο ο εισαγγελέας (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο καθ' ομολογία δράστης ζήτησε και έλαβε από τον Εισαγγελέα προθεσμία για να απολογηθεί μέχρι τις 12 το μεσημέρι της ερχόμενης Παρασκευής

Με σκυμμένο το κεφάλι και φορώντας αλεξίσφαιρο ο 44χρονος καθ’ ομολογία δράστης της δολοφονίας του 22χρονου στον οικισμό Αργουλίο Μυλοποτάμου βγήκε αργά το απόγευμα από το Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου. Λεπτά πριν ο Εισαγγελέας είχε ασκήσει στον ίδιο ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση όπως και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Ο 44χρονος μετά την έξοδο του από το Δικαστικό Μέγαρο της πόλης μεταφέρθηκε στα κρατητήρια Ρεθύμνου όπου και θα παραμείνει μέχρι και την απολογία του την ερχόμενη Παρασκευή.

«Θόλωσα και τον σκότωσα» φαίνεται να κατέθεσε στις αρχές νωρίτερα ο 44χρονος, με τον ίδιο να φτάνει στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου λίγο  μετά τις 11 το πρωί της Δευτέρας 13 Ιουνίου, συνοδευόμενος από έναν εκ των δυο συνηγόρων του. 

Ως ανέφερε ο καθ’ ομολογίαν δράστης η δολοφονία ως εφαλτήριο είχε αψιμαχία που έλαβε χώρα νωρίτερα μεταξύ θύτη και θύματος.

Το φραστικό επεισόδιο που κατέληξε σε τραγωδία 

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία μέλη των δύο οικογενειών φέρεται να είχαν συχνά φασαρίες ακόμα και στο πρόσφατο παρελθόν για διαφορές που τις χώριζαν. Το φονικό έγινε έξω από το σπίτι της αδελφής του θύματος, τη στιγμή που ο 22χρονος κατευθύνονταν προς το σπίτι της για να συμμετάσχει σε κοινωνική εκδήλωση, ενώ όλα φέρεται να συνέβησαν μπροστά στα μάτια του πατέρα, του αδελφού και της αδελφής του 22χρονου. 

Ωστόσο, είχε προηγηθεί ένα έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ του 22χρονου και του 44χρονου σε δρόμο του χωριού, με τον 44χρονο να αποχωρεί και να επανέρχεται οπλισμένος στο σημείο λίγη ώρα αργότερα. Θολωμένος όπως φέρεται να είπε σε συγγενικά του πρόσωπα έβγαλε το όπλο του και μέσα από το αυτοκίνητό του, σημάδεψε το θύμα και το πυροβόλησε πέντε φορές πισώπλατα. Οι 3 σφαίρες βρήκαν τον άτυχο νέο στην λεκάνη, μία στην σπονδυλική στήλη και άλλη μία στο χέρι με αποτέλεσμα να σωριαστεί στο έδαφος, ενώ ο 44χρονος πάτησε τέρμα γκάζι και εξαφανίστηκε.  

Το θύμα μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ έξω από το νοσηλευτικό ίδρυμα εκτυλίχθηκαν σκηνές αλλοφροσύνης από τα συγγενικά του πρόσωπα, που αδυνατούσαν να πιστέψουν πως από την μία στιγμή στην άλλη έχασαν τον δικό τους άνθρωπο. 

Σπαραχτικά εξάλλου είναι και τα μηνύματα αποχαιρετισμού που ανήρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η αδελφή και η χήρα του 22χρονου.  

Πάντως, θύμα και δράστης που διαμένουν στο Ρέθυμνο βρέθηκαν χθες στα πατρικά τους σπίτια στο Αργουλιό που γιόρταζε ανήμερα της Πεντηκοστής.  

Θρήνος στο Αργουλιό

Την ίδια στιγμή, θρήνος επικρατεί στον οικισμό Αργουλιό Μυλοποτάμου, μετά τον θάνατο του 22χρονου από τα πυρά ενός 44χρονου συγχωριανού του. 

Το χωριό μοιάζει σαν ερημωμένο, ενώ οι κάτοικοι παγωμένοι έχουν κλειστεί στα σπίτια τους και οι μόνοι που κυκλοφορούν στους δρόμους είναι άνδρες των ειδικών δυνάμεων.

Από την πρώτη στιγμή η ευρύτερη περιοχή έχει τεθεί σε αστυνομικό κλοιό υπό τον φόβο τυχόν επεισοδίων, και ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. παραμένουν και σήμερα Δευτέρα 13 Ιουνίου στο σημείο, έχοντας περικυκλώσει τα σπίτια του 22χρονου θύματος και του 44χρονου φερόμενου ως δράστη, τα οποία μάλιστα είναι και σε κοντινή απόσταση.  

Το φονικό έγινε έξω από το σπίτι της αδελφής του θύματος, μεταξύ της αυλής και του δρόμου, τη στιγμή όπου ο νεκρός κατευθύνονταν προς το σπίτι της και όλα συνέβησαν μπροστά στα μάτια του πατέρα, του αδελφού και της αδελφής του 22χρονου.

Σημειώνεται ότι το θύμα είχε αποκτήσει πριν από περίπου έναν μήνα το πρώτο του παιδί, ενώ και ο φερόμενος ως δράστης είναι πατέρας δύο παιδιών. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα Δευτέρα 13 Ιουνίου, πριν από την κηδεία του 22χρονου που πιθανότατα θα γίνει αύριο Τρίτη 14 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε η βάπτιση του γιού του, ο οποίος μάλιστα φαίνεται πως θα πάρει το όνομα του θανόντος, όπως ορίζει το έθιμο.

Σκηνές αλλοφροσύνης έξω από το νοσοκομείο 

Έξω από το νοσηλευτικό ίδρυμα εκτυλίχθηκαν την Κυριακή 12 Ιουνίου, σκηνές αλλοφροσύνης από τους συγγενείς του θύματος που δεν μπορούν να πιστέψουν πως από την μία στιγμή στην άλλη έχασαν τον άνθρωπο τους.  

Σε ότι αφορά στα τραύματα που έφερε στο σώμα του ο 22χρονος, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το θύμα έχει βληθεί σε πέντε σημεία, τρία στη λεκάνη, μια στη σπονδυλική στήλη και μια στο χέρι, ενώ σήμερα θα πραγματοποιηθεί και η νεκροψία, νεκροτομή. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News