Ρέθυμνο: Ολοκλήρωσε την κατάθεση του ο 44χρονος - Ομολόγησε τη πράξη του και παρέδωσε το όπλο (βίντεο)

Κρήτη
Ρέθυμνο: Ολοκλήρωσε την κατάθεση του ο 44χρονος - Ομολόγησε τη πράξη του και παρέδωσε το όπλο (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγο μετά τις 11 το πρωί της Δευτέρας 13 Ιουνίου, ο 44χρονος προσήλθε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, συνοδευόμενος από έναν εκ των δυο συνηγόρων του και έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση των αστυνομικών και δικαστικών αρχών

Λίγο μετά τις 11 το πρωί της Δευτέρας 13 Ιουνίου, ο 44χρονος προσήλθε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, συνοδευόμενος από έναν εκ των δυο συνηγόρων του και έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση των αστυνομικών και δικαστικών αρχών. Ο δράστης παραδέχθηκε την πράξη του και παρέδωσε το όπλο με το οποίο σκότωσε τον 22χρονο.

Ο 44χρονος καθ' ομολογία δολοφόνος, φέρεται να ομολόγησε την πράξη του κατά την διενέργεια της αστυνομικής προανάκρισης, η οποία κατά τον ίδιο, οφείλονταν στον προηγούμενο φραστικό διαξιφισμό που είχαν.

Ο δράστης μετέβη στην ασφάλεια με το αγροτικό αυτοκίνητο του. Λίγο πριν τις 14:00 ολοκλήρωσε την κατάθεση του, έχει οδηγηθεί στα κρατητήρια και αναμένεται η εντολή εισαγγελέα προκειμένου να μεταφερθεί, μέχρι το βράδυ, στο δικαστικό μέγαρο.

Την ίδια στιγμή, θρήνος επικρατεί στον οικισμό Αργουλιό Μυλοποτάμου, μετά τον θάνατο του 22χρονου από τα πυρά ενός 44χρονου συγχωριανού του. 

Το χωριό μοιάζει σαν ερημωμένο, ενώ οι κάτοικοι παγωμένοι έχουν κλειστεί στα σπίτια τους και οι μόνοι που κυκλοφορούν στους δρόμους είναι άνδρες των ειδικών δυνάμεων.

Από την πρώτη στιγμή η ευρύτερη περιοχή έχει τεθεί σε αστυνομικό κλοιό υπό τον φόβο τυχόν επεισοδίων, και ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. παραμένουν και σήμερα Δευτέρα 13 Ιουνίου στο σημείο, έχοντας περικυκλώσει τα σπίτια του 22χρονου θύματος και του 44χρονου φερόμενου ως δράστη, τα οποία μάλιστα είναι και σε κοντινή απόσταση.  

Οι έως τώρα πληροφορίες που εξετάζονται από τις αρχές, θέλουν μέλη των δύο οικογενειών να είχαν συχνά φασαρίες ακόμα και στο πρόσφατο παρελθόν για διαφορές που τις χώριζαν και οι οποίες ερευνάται εάν ήταν μόνο κτηματικές. 

Το φονικό έγινε έξω από το σπίτι της αδελφής του θύματος, μεταξύ της αυλής και του δρόμου, τη στιγμή όπου ο νεκρός κατευθύνονταν προς το σπίτι της και όλα συνέβησαν μπροστά στα μάτια του πατέρα, του αδελφού και της αδελφής του 22χρονου.

Οι δύο άνδρες φέρονται να διαπληκτίστηκαν πολύ έντονα, με τον 44χρονο να φέρεται να αποχωρεί από το σημείο και να επανέρχεται λίγη ώρα αργότερα, εντοπίζοντας το θύμα έξω από το σπίτι της αδελφής του. 

Εκείνη την ώρα, με βάση πάντα τις έως τώρα πληροφορίες, ο 44χρονος φέρεται να έβγαλε το όπλο του και να πυροβόλησε τουλάχιστον τέσσερις φορές εναντίον του 22χρονου, ο οποίος σωριάστηκε αιμόφυρτος.  

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που ερευνούν την υπόθεση, εξετάζουν μία ακόμα πληροφορία που θέλει το θύμα να είχε διαπληκτιστεί αρκετές ώρες νωρίτερα με συγγενικό πρόσωπο του φερόμενου ως δράστη.  

Από την άλλη ο 44χρονος αμέσως μετά την πράξη του τράπηκε σε φυγή, ενώ το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.  

Σημειώνεται ότι το θύμα είχε αποκτήσει πριν από περίπου έναν μήνα το πρώτο του παιδί, ενώ και ο φερόμενος ως δράστης είναι πατέρας δύο παιδιών. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα Δευτέρα 13 Ιουνίου, πριν από την κηδεία του 22χρονου που πιθανότατα θα γίνει αύριο Τρίτη 14 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε η βάπτιση του γιού του, ο οποίος μάλιστα φαίνεται πως θα πάρει το όνομα του θανόντος, όπως ορίζει το έθιμο.

Σκηνές αλλοφροσύνης έξω από το νοσοκομείο 

Έξω από το νοσηλευτικό ίδρυμα εκτυλίχθηκαν την Κυριακή 12 Ιουνίου, σκηνές αλλοφροσύνης από τους συγγενείς του θύματος που δεν μπορούν να πιστέψουν πως από την μία στιγμή στην άλλη έχασαν τον άνθρωπο τους.  

Σε ότι αφορά στα τραύματα που έφερε στο σώμα του ο 22χρονος, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το θύμα έχει βληθεί σε πέντε σημεία, τρία στη λεκάνη, μια στη σπονδυλική στήλη και μια στο χέρι, ενώ σήμερα θα πραγματοποιηθεί και η νεκροψία, νεκροτομή. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News