Ρέθυμνο: Συνάντηση αποδήμων Κρητών Αγίου Βασιλείου στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας

Ρέθυμνο
Ρέθυμνο: Συνάντηση αποδήμων Κρητών Αγίου Βασιλείου στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδήλωση του Δήμου Αγίου Βασιλείου θα λάβει χώρα στην Αθήνα την Δευτέρα, 6 Ιουνίου με τίτλο «Δήμος Αγίου Βασιλείου: Από το ιστορικό παρελθόν στο δημιουργικό παρόν και το ελπιδοφόρο μέλλον»

Για τη δεύτερη συνάντηση με τους απόδημους της Αθήνας ετοιμάζεται ο δήμος Αγίου Βασιλείου. Μια πρωτοβουλία του Δήμου που γίνεται θεσμός με στόχο τη αδιάρρηκτη σύνδεση των Αγιοβασιλειωτών με τις ρίζες τους.

Η  εκδήλωση με τίτλο «Δήμος Αγίου Βασιλείου: Από το ιστορικό παρελθόν στο δημιουργικό παρόν και το ελπιδοφόρο μέλλον», θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022 και ώρα 20:30 το βράδυ στο αίθριο του Πολεμικού Μουσείου στην Αθήνα.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με ομιλία του Δημάρχου κ. Γιάννη Ταταράκη σχετικά με το αναπτυξιακό έργο του δήμου και για τα δημοτικά δρώμενα. Θα ακολουθήσει σε πρώτη προβολή το ντοκιμαντέρ «Δήμος Αγίου Βασιλείου - Πορεία στο χρόνο» και ομιλία από την Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο υπεύθυνη Τουρισμού κ. Αγγελική Πελαντάκη με θέμα «Βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη στον Δήμο Αγίου Βασιλείου, οι προκλήσεις - οι ευκαιρίες».

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί βράβευση του Περιφερειάρχη κ. Σταύρου Αρναουτάκη  για την συμβολή του στην ανάπτυξη και πρόοδο του τόπου από τον Δήμαρχο Αγίου Βασιλείου Γιάννη Ταταράκη.

Το ντοκιμαντέρ, σε έρευνα - κείμενα - σκηνοθεσία Εύας Λαδιά και μουσική Μπάμπη Πραματευτάκη, που πραγματεύεται τον σπάνιο φυσικό πλούτο του δήμου και τα γεωφυσικά του φαινόμενα, την ιστορική πορεία του ανά τους αιώνες και τις προσωπικότητες που προέρχονται από αυτόν, τις πολιτιστικές του δράσεις και τη μελλοντική του πορεία, ήταν μια πρωτοβουλία του Τομέα Πολιτισμού και του Εντεταλμένου σύμβουλου Πολιτισμού και Δημόσιας Υγείας κ. Γιάννη Νεκτάριου Χαραλαμπάκη, για τη διεθνή προβολή της ιστορικής περιοχής και την ανάδειξη του επιστημονικού, πνευματικού και καλλιτεχνικού δυναμικού της .

Η εκδήλωση θα κλείσει με παραδοσιακούς χορούς από το συγκρότημα Γιώργου Βεριδάκη και θα χορέψει ο  χορευτικός σύλλογος Κρητών Νέας Σμύρνης.

Στην οργάνωση και επιμέλεια της εκδήλωσης συμμετέχουν η Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού Ελένη Γαραντωνακη και η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος υπεύθυνη Πολιτιστικών συλλόγων και αθλητικών φορέων Ευαγγελία Γλαμπεδακη.

(Φωτογραφία ΙΝ ΤΙΜΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News