Στο Ρέθυμνο ο Άδωνις Γεωργιάδης: Σειρά επαφών και συναντήσεων με φορείς κι επιχειρηματίες (εικόνες)

Κρήτη
Στο Ρέθυμνο ο Άδωνις Γεωργιάδης: Σειρά επαφών και συναντήσεων με φορείς κι επιχειρηματίες (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης, έθεσε ως πρωταρχικό ζήτημα στον υπουργό την κατασκευή του υπόγειου πάρκινγκ στην πλατεία τεσσάρων μαρτύρων Ρεθύμνου - Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα της Κρήτης με προϋπολογισμό 24 εκατ. ευρώ, για το οποίο όμως δεν έχει ακόμη εξασφαλιστεί χρηματοδότηση

Στην Κρήτη και συγκεκριμένα στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης 1 Ιουνίου, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης πραγματοποιεί σειρά συναντήσεων με επιχειρηματίες και φορείς της Κρήτης, ενώ θα επισκεφθεί σημαντικά αναπτυξιακά έργα της περιοχής.

Διαβάστε επίσης

Υποδοχή Άδωνι Γεωργιάδη με απρόοπτα στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου (εικόνες)

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης, έθεσε ως πρωταρχικό ζήτημα στον υπουργό την κατασκευή του υπόγειου πάρκινγκ στην πλατεία τεσσάρων μαρτύρων Ρεθύμνου. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα της Κρήτης με προϋπολογισμό 24 εκατ. ευρώ, για το οποίο όμως δεν έχει ακόμη εξασφαλιστεί χρηματοδότηση.

Ο κ. Γεωργιάδης βρέθηκε αρχικά σε  Βιομηχανικό χώρο επιχείρησης και στην συνέχεια μετέβη στο  χώρο όπου θα γίνει το αλιευτικό καταφύγιο στην Σκαλέτα. Πρόκειται για μια ακόμη μεγάλη επένδυση ύψους 6 εκατ. ευρώ που θα δώσει μεγάλη ανάπτυξη στο Ρέθυμνο και θα ενισχύσει το τουριστικό προϊόν.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των επόμενων σταθμών της επίσκεψης του:

  • 12:30 Συνάντηση με τον νέο Μητροπολίτη Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου
  • 13:00 Συνέντευξη τύπου (στο Επιμελητήριο Ρεθύμνης)
  • 13:30 Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ρεθύμνης, συνάντηση με το Δ.Σ. του ΕΒΕ και τους παραγωγικούς φορείς
  • 30 Νομαρχιακή Συνέλευση στελεχών της παράταξης (Ξενοδοχείο Αχίλλειον)
  • 17:00 Αναχώρηση για Χανιά

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, επισκέφθηκε το εργοτάξιο του 16ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου, προϋπολογισμού 3,6 εκατ. ευρώ.

Επόμενος σταθμός της επίσκεψης Γεωργιάδη ήταν το Νοσοκομείο Ρεθύμνου, στο οποίο βρίσκονταν συγκεντρωμένοι πριν την άφιξη του γιατροί και πολίτες, οι οποίοι κρατούσαν πανό και φωνάζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και υπέρ της προστασίας του νοσοκομείου. Οι εργαζόμενοι, μεταξύ άλλων, φωνάζαν ότι «ο υπουργός Ανάπτυξης είναι ανεπιθύμητος καθώς ως υπουργός Υγείας δεν ενίσχυσε το δημόσιο σύστημα υγείας και ειδικότερα το Νοσοκομείο Ρεθύμνου».

Ακόμη ανέφεραν ότι «ζούμε μια υγειονομική τραγωδία για την οποία ευθύνεται η κυβέρνηση».

Η είσοδος των ΤΕΠ αποκλείστηκε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ο υπουργός αναμένεται να αποχωρήσει από εναλλακτική έξοδο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News