Ρέθυμνο: Εσπερίδα για την πρώιμη ανίχνευση αναπτυξιακών δυσκολιών στο παιδί

Κρήτη
Ρέθυμνο: Εσπερίδα για την πρώιμη ανίχνευση αναπτυξιακών δυσκολιών στο παιδί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διοργανώνεται σε συνεργασία με το Κέντρο Διάγνωσης Αξιολόγησης Συμβουλευτικής και Υποστήριξης Ρεθύμνου (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.) και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022, στις 6.30 το απόγευμα, στο Σπίτι Πολιτισμού

Με μια ενδιαφέρουσα Εσπερίδα, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνης. το Κέντρο Κοινότητας και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου, ενδυναμώνουν τη σταθερή συνεργασία τους με τις οικογένειες των φιλοξενούμενων νηπίων και υπηρετούν το σταθερό προσανατολισμό τους στη διασφάλιση κάθε δυνατής διευκόλυνσης των νέων γονιών στο δύσκολο έργο τους.

Το θέμα της Εσπερίδας είναι «Η πρώιμη ανίχνευση αναπτυξιακών δυσκολιών και η παρέμβαση στο παιδί στο πλαίσιο της Οικογένειας και του Παιδικού Σταθμού».

Διοργανώνεται σε συνεργασία με το Κέντρο Διάγνωσης Αξιολόγησης Συμβουλευτικής και Υποστήριξης Ρεθύμνου (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.) και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022, στις 6.30 το απόγευμα, στο Σπίτι Πολιτισμού.

Στη διάρκεια της θα γίνουν εισηγήσεις ειδικών επιστημόνων, καταρτισμένων στην υποστήριξη παιδιών που εμφανίζουν δυσκολία μάθησης και προσαρμογής, οφειλόμενων σε σωματικές, διανοητικές, ψυχολογικές, συναισθηματικές και κοινωνικές ιδιαιτερότητες.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Ρεθύμνης Δρ Άννα Ελευθεριάδου – Γκίκα, απευθύνθηκε με επιστολή της στους γονείς και κηδεμόνες των εγγεγραμμένων στους δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς παιδιών αλλά και σε κάθε γονέα συμπολίτη που ενδιαφέρεται, προσκαλώντας τους να επωφεληθούν από αυτή τη δυνατότητα έγκυρης ενημέρωσης που θα τους βοηθήσει μεταξύ άλλων να λύσουν απορίες, να ανταλλάξουν εμπειρίες, απόψεις και να βρουν λύσεις.

Με έμφαση στην αξία της πρόληψης, η Αντιδήμαρχος επισημαίνει πως η έγκαιρη διάγνωση ενός μαθησιακού ή συμπεριφορικού προβλήματος στις μικρές ηλικίες θα εξασφαλίσει στα παιδιά τη σημαντική δυνατότητα της κατάλληλης και αποτελεσματικής αντιμετώπισής του νωρίς, ώστε να λυθεί άμεσα και να μην επηρεάσει την συνολική του πρόοδο μεγαλώνοντας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News