Κεφαλογιάννης: «Η κυβέρνηση στηρίζει ουσιαστικά τον πρωτογενή τομέα της Κρήτης»

Ρέθυμνο
Κεφαλογιάννης: «Η κυβέρνηση στηρίζει ουσιαστικά τον πρωτογενή τομέα της Κρήτης»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 171 εκατομμυρίων ευρώ αποτελεί δικαίωση των προσπαθειών μας και την καλύτερη απόδειξη της ουσιαστικής στήριξης του πρωτογενή τομέα από την Κυβέρνηση.

Την ικανοποίηση του για τη διάθεση πρόσθετων πόρων ύψους 171 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση της βιολογικής κτηνοτροφίας που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέφρασε ο Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Κεφαλογιάννης. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Ρεθεμνιώτης Βουλευτής είχε πραγματοποιήσει διαδοχικές συναντήσεις με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά, με τελευταία την πρόσφατη στις 16 Μαΐου, αναδεικνύοντας την ανάγκη εξεύρεσης των απαραίτητων πόρων έτσι ώστε να μην εξαιρεθεί η Κρήτη από το πρόγραμμα της βιολογικής κτηνοτροφίας.

Ακολουθεί η δήλωση του κ. Κεφαλογιάννη: 

«Η πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 171 εκατομμυρίων ευρώ αποτελεί δικαίωση των προσπαθειών μας και την καλύτερη απόδειξη της ουσιαστικής στήριξης του πρωτογενή τομέα της Κρήτης από την Κυβέρνηση. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η ένταξη παραπάνω από τα 2/3 των κτηνοτρόφων που κατέθεσαν αίτηση υπαγωγής στο μέτρο. .

Από την πρώτη στιγμή ανέδειξα με στοιχεία και επιχειρήματα την ανάγκη ενίσχυσης των υφιστάμενων διαθέσιμων πόρων προκειμένου να αρθούν τα ασφυκτικά περιθώρια τα οποία ωθούν την βάση εισαγωγής σε υψηλά νούμερα και η Κρήτη να καταφέρει να εντάξει στο καθεστώς της βιολογικής κτηνοτροφίας περισσότερους παραγωγούς. Είναι ένα πραγματικά σημαντικό βήμα στην στοχευμένη πολιτική κατεύθυνση για τον  ευρύτερο μετασχηματισμό της πρωτογενούς παραγωγής. Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και καλό φίλο Γιώργο Γεωργαντά για το συντονισμό αυτής της προσπάθειας, το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του Υπαατ καθώς και τον  Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαγιαννίδη.

Με γνώμονα ότι πρέπει ακόμα να γινούν πολλά, και με δεδομένο ότι για την επερχόμενη προγραμματική περίοδο η Ελλάδα με προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει διατηρήσει το ποσό των  19,3 δισ. Ευρώ, συνεχίζουμε τη συστηματική προσπάθεια αποδεικνύοντας με πράξεις ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ενισχύει και στηρίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του πρωτογενή τομέα της Κρήτης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News