Candida Auris: Επανεμφάνισε τον μύκητα ο 70χρονος που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Ρέθυμνο
Candida Auris: Επανεμφάνισε τον μύκητα ο 70χρονος που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κατάσταση της υγείας του 70χρονου άνδρα δείχνει να είναι ελεγχόμενη και δεν παρουσιάζει συμπτώματα - Σε εξετάσεις υποβάλλονται κι άλλοι ασθενείς

Στην ΜΕΘ, που νοσηλευόταν τους τελευταίους 3,5 μήνες, εξακολουθεί να νοσηλεύεται απομονωμένος ο 70χρονος, ο οποίος μετά από εξετάσεις που υπεβλήθη διαπιστώθηκε ότι επανεμφάνισε τον μύκητα Candida Auris, όπως έγινε γνωστό την Τρίτη, 17 Μαΐου. Σημειώνεται ότι όπως είχε αποκαλύψει στο neakriti.gr, ο Διευθυντής ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, Χαράλαμπος Μαρκάκης, το κρούσμα εμφανίστηκε πριν από 20 ημέρες σε ασθενή ο οποίος νοσηλεύεται τους τελευταίες 3 μήνες στη ΜΕΘ του νοσοκομείου και δεν επρόκειτο για το πολυανθεκτικό στέλεχος που απασχολεί την παγκόσμια και εθνική επιστημονική κοινότητα, αλλά για στέλεχος ευαίσθητο σε αντιμυκητιασικές αντιβιώσεις που αντιμετωπίστηκε άμεσα.

Σύμφωνα με τον ίδιο το περιστατικό αντιμετωπίστηκε και ο ασθενής εμφανίζονταν αρνητικός στην εμφάνιση του μύκητα στις εξετάσεις. Ωστόσο, μετά από πολλές μέρες (πάνω από έναν μήνα) σύμφωνα με πληροφορίες, ο ασθενής που είχε αρνητικές εξετάσεις εμφάνισε ξανά θετική καλλιέργεια. Ο ασθενής δεν έχει συμπτώματα και πιο συγκεκριμένα δεν εμφάνισε πυρετό ή κάποιο άλλο σύμπτωμα.

Άμεσα ενημερώθηκε και η Επιτροπή Λοιμώξεων, με τους γιατρούς του νοσοκομείου Ρεθύμνου να βρίσκονται σε συχνή επικοινωνία, ενώ την ίδια ώρα αυστηρά είναι τα πρωτόκολλα που ακολουθούνται, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί.

Παρότι υπάρχει μία σχετική ανησυχία η κατάσταση της υγείας του 70χρονου άνδρα δείχνει να είναι ελεγχόμενη, ενώ την ίδια ώρα για να διαπιστωθεί αν ο μύκητας έχει προσβάλλει κι άλλα άτομα έχουν υποβληθεί σε εξετάσεις κι άλλοι ασθενείς, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται.  
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News