Ξενοδοχοϋπάλληλοι Ρεθύμνου: Συνάντηση με τους Υπουργούς Εργασίας & Τουρισμού με επίκεντρο τα προβλήματα του κλάδου

Κρήτη
Ξενοδοχοϋπάλληλοι Ρεθύμνου: Συνάντηση με τους Υπουργούς Εργασίας & Τουρισμού με επίκεντρο τα προβλήματα του κλάδου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση είχε η Ομοσπονδία μας εχθές 12/05/2022 με τους Υπουργούς Εργασίας & Τουρισμού κ.κ. Χατζηδάκη & Κικίλια, τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ κ. Καββαθά, την Γ.Γ. του Υπ. Εργασίας κα. Στρατινάκη και του Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Πρωτοψάλτη

Συνάντηση είχε η Ομοσπονδία μας εχθές 12/05/2022 με τους Υπουργούς Εργασίας & Τουρισμού κ.κ. Χατζηδάκη & Κικίλια, τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ κ. Καββαθά, την Γ.Γ. του Υπ. Εργασίας κα. Στρατινάκη και του Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Πρωτοψάλτη.

Στην συνάντηση θέσαμε τα προβλήματα των εργαζομένων του κλάδου Επισιτισμού – Τουρισμού, ζητήσαμε επιτακτικά για άλλη μια φορά την κήρυξη των Συλλογικών Συμβάσεων ως γενικώς υποχρεωτικές καθώς και την χρονική επέκταση του Ταμείου Ανεργίας τους χειμερινούς μήνες.

Από την πλευρά του ο Υπ. Εργασίας εξέφρασε την βούληση να επεκτείνει την Κ.Σ.Σ.Ε. του Επισιτισμού και γι’ αυτό μας ζήτησε να κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας που θα συνεδριάσει στις 31/05/2022 να εισηγηθεί θετικά.

Από την μεριά μας ξεκαθαρίσαμε πως θα κάνουμε ότι χρειάζεται ώστε επιτέλους 400.000 εργαζόμενοι να έχουν ρυθμιζόμενους τους όρους αμοιβής και εργασίας.

Ζητήσαμε εντατικούς ελέγχους από τον ΣΕΠΕ όλη την διάρκεια της σεζόν για να σταματήσει η εργοδοτική παραβατικότητα.

Επίσης δεσμεύτηκε ο κ. Χατζηδάκης πως τους επόμενους μήνες θα επανεξεταστεί η επαναφορά του επιδόματος ανεργίας στα προ μνημονίων επίπεδα.

Εστιάζουμε όμως στην κήρυξη της ΚΣΣΕ του Επισιτισμού – Τουρισμού ως γενικώς υποχρεωτική γιατί αν αυτό τελικός συμβεί είναι αποτέλεσμα ενός αγώνα από την Ομοσπονδία μας 3 ετών, μέσα από κινητοποιήσεις παρεμβάσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ) κυρίως όμως από τον αγώνα χιλιάδων εργαζομένων του κλάδου μας που κατάλαβαν πως όλοι μαζί μπορούμε.

Ελπίζουμε στην συνεδρίαση του ΑΣΕ στις 31/05/22 να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News