Θανατηφόρο τροχαίο στο Ρέθυμνο: Θλίψη για τον 39χρονο Δημήτρη (εικόνες, βίντεο)

Κρήτη
Θανατηφόρο τροχαίο στο Ρέθυμνο: Θλίψη για τον 39χρονο Δημήτρη (εικόνες, βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραγική σύμπτωση είναι ότι στο σημείο που ξεψύχησε ο 39χρονος Δημήτρης ακινητοποιήθηκε και η μοτοσυκλέτα του 17χρονου Ρεθυμνιώτη που έχασε το πόδι του

Θρήνος σήμερα Τρίτη 3 Μαΐου, στο Ρέθυμνο από τη νέα τραγωδία στην άσφαλτο. Πριν συμπληρωθούν 20 ημέρες από το φρικτό τροχαίο στον Αδελιανό Κάμπο με θύματα δύο 17χρονους Ρεθυμνιώτες, στο ίδιο σημείο σημειώθηκε ένα ακόμα, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια ενός 39χρονου επιχειρηματία στο χώρος των ασφαλειών. 

Το ρολόι έδειχνε λίγα λεπτά μετά τις 2 τα ξημερώματα της Τρίτης 3 Μαΐου, όταν το ΙΧ του 39χρονου με κατεύθυνση από το Ρέθυμνο προς του Σταυρωμένου κινούμενο στην μεγάλη ευθεία του Αδελιανού Κάμπου, άγνωστο το πώς, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και προσέκρουσε σε μία σιδερένια καγκελόπορτα ενός ξενοδοχείου, όπου και ακινητοποιήθηκε. Λίγο αργότερα από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου ανασύρθηκε νεκρός ο 39χρονος οδηγός, ενώ όπως προκύπτει από την προανάκριση στο δυστύχημα δεν εμπλέκεται άλλο όχημα και ο οδηγός του ΙΧ ήταν μόνος στο αυτοκίνητό του.  Από την σφοδρότητα της σύγκρουσης γκρεμίστηκε και το τοιχίο του ξενοδοχείου.

Τραγική σύμπτωση είναι ότι στο σημείο που ξεψύχησε ο 39χρονος Δημήτρης ακινητοποιήθηκε στις 16 Απριλίου και η μοτοσυκλέτα του 17χρονου Ρεθυμνιώτη που έχασε το πόδι του, με τα ίχνη αίματος να είναι ακόμα ορατά στο οδόστρωμα. Το απόγευμα της Δευτέρας 2 Μαΐου, μάλιστα ο 17χρονος πολυτραυματίας πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο Χανίων και μεταφέρθηκε με αεροσκάφος του ΕΚΑΒ στο ΚΑΤ για να συνεχίσει την θεραπεία για την αποκατάσταση της υγείας του. 

Η μεγάλη ευθεία στον Αδελιανό κάμπο -στην οποία βρίσκονται οι περισσότερες τουριστικές επιχειρήσεις- αποδεικνύεται τελικά παγίδα θανάτου, καθώς αφενός ο δρόμος προσφέρεται για να αναπτύσσουν ταχύτητα τα οχήματα και αφετέρου στερείται ηλεκτροφωτισμού. Κάτοικοι και επαγγελματίες κάνουν λόγο και για έλλειψη αστυνόμευσης, αλλά και της απαραίτητης τροχονομικής σήμανσης. 

Από την αρχή του χρόνου έως σήμερα 18 είναι οι νεκροί στην Κρήτη από τροχαία ατυχήματα, εκ των οποίων 2 στο Ρέθυμνο, ενώ συνολικά 5 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε πόλεις, 1 στον ΒΟΑΚ και 12 στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Το 2021 το αντίστοιχο χρονικό διάστημα, 9 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σε τροχαία στην Κρήτη, εκ των οποίων 1 στο Ρέθυμνο, ενώ το 2020 το νησί θρήνησε το χαμό 30 συνολικά ανθρώπων. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News