Κρήτη: Ημέρες ποδηλάτου στο Ρέθυμνο - Μία παράλληλη δράση του γύρου Ελλάδας (βίντεο)

Κρήτη
Κρήτη: Ημέρες ποδηλάτου στο Ρέθυμνο - Μία παράλληλη δράση του γύρου Ελλάδας (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λάτρεις του ποδήλατου περιηγήθηκαν στα μνημεία του ιστορικού κέντρου, στέλνοντας μήνυμα ευαισθητοποίησης των πολιτών ώστε να στρέψουν το ενδιαφέρον τους σε εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης

Ως πόλη φιλική για το ποδήλατο ενισχύοντας και τον ποδηλατικό τουρισμό, το Ρέθυμνο οργανώνει μέχρι και το Σάββατο 30 Απριλίου τις «ημέρες ποδηλάτου», που εντάσσονται στις παράλληλες δράσεις του «ΔΕΗ διεθνούς ποδηλατικού γύρου της Ελλάδας», που είχε ως αφετηρία του την Κρήτη. 

Χθες το απόγευμα της Πέμπτης 28 Απριλίου, λάτρεις του ποδήλατου περιηγήθηκαν στα μνημεία του ιστορικού κέντρου, στέλνοντας μήνυμα ευαισθητοποίησης των πολιτών ώστε να στρέψουν το ενδιαφέρον τους σε εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης. 

Μ΄ ένα σύνολο αθλητικών, ψυχαγωγικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων που ολοκληρώνονται το Σάββατο, το Ρέθυμνο προβάλλει μια ακόμη ιδιότητα του, ως πόλη φιλική για το ποδήλατο. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης του «ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας» που είχε αφετηρία του την Κρήτη και την οποία στηρίζει η εταιρία «Κωτσόβολος», οι μικροί και μεγάλοι ποδηλάτες του Ρεθύμνου συμμετείχαν μαζικά και στις δράσεις «Bike Friendly Days”.

Οι ποδηλατικές εκδηλώσεις του Ρεθύμνου, που χθες περιελάμβαναν ορθοπεταλιές στο ιστορικό κέντρο και ξενάγηση στα μνημεία του, διαπνέονται από την ευαισθητοποίηση κυρίως των νέων στον τομέα της κινητικότητας με ήπιας μορφής μέσα μεταφοράς, όπως είναι το ποδήλατο.

Στόχος είναι, η πρωτοβουλία αυτή να καθιερωθεί ως ένας ετήσιος θεσμός, ενταγμένος στο συνολικό σχεδιασμό του δήμου για την βιώσιμη αστική κινητικότητα, την προστασία του περιβάλλοντος, την εξοικονόμηση ενέργειας και την ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού.

Επίσης, χθες το βράδυ, εγκαινιάστηκε στον δημοτικό κήπο και η έκθεση φωτογραφίας με θέμα το ΠΟΔΗΛΑΤΟ που διοργανώνει η ομάδα «Μαθήματα Φωτογραφίας Ρεθύμνου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News