Ρέθυμνο: Η χρήση κρουστών οργάνων «αντίδοτο» στην επαγγελματική εξουθένωση (βίντεο)

Κρήτη
Ρέθυμνο: Η χρήση κρουστών οργάνων «αντίδοτο» στην επαγγελματική εξουθένωση (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκειται για το πρόγραμμα «μουσική και ρυθμός», το οποίο δεν κατάφερε να «φρενάρει» η πανδημία και έτσι το επόμενο διάστημα θα εφαρμοστεί και στις δομές που φιλοξενούν ηλικιωμένους, για τους οποίους -πέρα από τα παιδιά- αποτελεί το καλύτερο φάρμακο

Ένα καινοτόμο πρόγραμμα βάσει του οποίου η χρήση κρουστών οργάνων κατάφερε να λειτουργήσει ως «ανάχωμα» στην επαγγελματική εξουθένωση δεκάδων εργαζομένων που ασχολούνται με τον ανθρώπινο πόνο και την αντιμετώπισή του, εφαρμόστηκε με επιτυχία στις κοινωνικές δομές του δήμου Ρεθύμνου, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης. 

Πρόκειται για το πρόγραμμα «μουσική και ρυθμός», το οποίο δεν κατάφερε να «φρενάρει» η πανδημία και έτσι το επόμενο διάστημα θα εφαρμοστεί και στις δομές που φιλοξενούν ηλικιωμένους, για τους οποίους -πέρα από τα παιδιά- αποτελεί το καλύτερο φάρμακο. 

Στόχος του προγράμματος -που θα έχει και συνέχεια- είναι η επιμόρφωση και η βελτίωση των δεξιοτήτων των στελεχών των δημοτικών κοινωνικών δομών, μέσα από την εμπειρία του ρυθμού ως δημιουργική, ψυχαγωγική και ενωτική δύναμη.

Δεκάδες παιδαγωγοί, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές και νοσηλευτές, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «μουσική και ρυθμός», καρπώθηκαν τα οφέλη της ανταλλαγής γνώσης, εμπειριών και επαγγελματικών πληροφοριών που τους διασφάλισε η -μετά από τόσο καιρό εγκλεισμού και περιορισμών- δια ζώσης επαφή και άμεση συνεργασία τους.

Άλλωστε είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η μουσική, ο ρυθμός και ο χορός λειτουργεί ως το καλύτερο φάρμακο για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.

Το πρόγραμμα, που άφησε το δικό του ξεχωριστό θετικό αποτύπωμα στη ρεθυμνιώτικη κοινωνία, επεκτείνεται διαρκώς και έχει ξεπεράσει τα όρια της Κρήτης, με δράσεις εκμάθησης σε άλλες πόλεις της Ελλάδας καθώς και στην Κύπρο, την Σουηδία, την Αυστρία και το Βέλγιο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News