Ρέθυμνο: Πυρετώδεις προετοιμασίες για την ανάθεση του ναυαγοσωστικού έργου (βίντεο)

Κρήτη
Ρέθυμνο: Πυρετώδεις προετοιμασίες για την ανάθεση του ναυαγοσωστικού έργου (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από 1η Ιουνίου στους πύργους τους 19 ναυαγοσώστες

Μάχη με τον χρόνο δίνει και φέτος ο δήμος Ρεθύμνου ώστε να προλάβει να ολοκληρώσει έγκαιρα όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που αφορούν στην ανάθεση του ναυαγοσωστικού έργου και στην εκμίσθωση τμημάτων των παραλιών, πριν η πόλη «πλημμυρίσει» από αλλοδαπούς επισκέπτες.  

Σε ότι αφορά πάντως στο ναυαγοσωστικό, φέτος δεν αναμένονται αλλαγές στην επάνδρωση των πύργων, ενώ μειωμένες θα είναι λόγω πανδημίας, οι τιμές των μισθωμάτων του αιγιαλού. 

Όπως εξηγεί στην ΚΡΗΤΗ ΤVο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Στέλιος Σπανουδάκης ο διαγωνισμός και γενικά όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έγκαιρα, καθώς από την 1η Ιουνίου οι φύλακες - άγγελοι των παραλιών θα πρέπει να είναι στις θέσεις τους.   

Και φέτος οι ναυαγοσώστες θα είναι 19, τέσσερα επιπλέον άτομα θα έχουν το ρόλο του επόπτη, ενώ τέσσερα θα είναι και τα σκάφη που θα έχουν στην διάθεση τους.

Σε κάθε περίπτωση ο τουριστικός δήμος Ρεθύμνου επιχειρεί με κάθε τρόπο να στηρίξει το προϊόν του, που συν τις άλλοις αποφέρει «ζεστό» χρήμα στα ταμεία του. 

Το τελευταίο διάστημα εξάλλου, μηχανήματα του δήμου περνούν κυριολεκτικά από «κόσκινο» την άμμο, διαμορφώνοντας κατάλληλα το μεγάλο μήκος των παραλιών του βόρειου τμήματος, με στόχο τα πάντα να είναι έτοιμα μέχρι την πρωτομαγιά, οπότε και ξεκινά η περίοδος ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας καρέτα-καρέτα. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News