Ρέθυμνο: Σύσκεψη για την αντιμετώπιση κινδύνου από πυρκαγιά στο φοινικόδασος της Πρέβελης

Κρήτη
Ρέθυμνο: Σύσκεψη για την αντιμετώπιση κινδύνου από πυρκαγιά στο φοινικόδασος της Πρέβελης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεταξύ άλλων ελήφθησαν συγκεκριμένες αποφάσεις για τον συντονισμό σε περίπτωση πυρκαγιάς καθώς και συντονισμένες δράσεις για την πυρασφάλεια της ευρύτερης περιοχής

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 14 Απριλίου 2022, στην έδρα της ΠΕ Ρεθύμνης σύσκεψη για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση κινδύνου από πυρκαγιά στο φοινικόδασος της Πρέβελης και την ευρύτερη περιοχή. 

Στην σύσκεψη, υπό το συντονισμό της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης κας Λιονή Μαρίας, συμμετείχαν εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, του Λιμεναρχείου Ρεθύμνου, του Δήμου Αγίου Βασιλείου, της Διεύθυνσης Δασών, του Α.Τ. Αγίου Βασιλείου, του Λιμενικού Σταθμού Αγίας Γαλήνης, καθώς και επιχειρηματίες, που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην περιοχή της Πρέβελης.

Συζητήθηκαν θέματα φύλαξης της περιοχής και απαγόρευσης εισόδου στο Φοινικόδασος σε περιόδους κατά τις οποίες υπάρχει υψηλή επικινδυνότητα για πυρκαγιά, της απομάκρυνσης των επισκεπτών και λουόμενων σε περίπτωση πυρκαγιάς, καθώς και θέματα συντήρησης και καθαρισμού του Φοινικόδασους.

Μεταξύ άλλων ελήφθησαν συγκεκριμένες αποφάσεις για τον συντονισμό σε περίπτωση πυρκαγιάς καθώς και συντονισμένες δράσεις για την πυρασφάλεια της ευρύτερης περιοχής.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κ. Μαρία Λιονή, δήλωσε σχετικά:

« Ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου κατά την οποία δυστυχώς κάθε χρόνο βρισκόμαστε αντιμέτωποι με πλήθος πυρκαγιών, πραγματοποιήσαμε σήμερα σύσκεψη για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση κινδύνου από πυρκαγιά στο φοινικόδασος της Πρέβελης και την ευρύτερη περιοχή. Στο πρόσφατο παρελθόν η περιοχή επλήγη ανεπανόρθωτα από πυρκαγιές και μάλιστα κινδύνεψαν συνάνθρωποί μας. Προκειμένου να μη βρεθούμε στην ίδια θέση κάναμε σήμερα αυτή την συνάντηση, ώστε καθένας μας να αναλάβει τις ευθύνες, που του αναλογούν βάσει των αρμοδιοτήτων και να προχωρήσουμε άμεσα στις παρεμβάσεις, που χρειάζονται, ώστε να προστατευθούμε από τις πυρκαγιές».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News