Ρέθυμνο: Απολογείται σήμερα για την κοκαΐνη στον θερμοσίφωνα

Κρήτη
Ρέθυμνο: Απολογείται σήμερα για την κοκαΐνη στον θερμοσίφωνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το 2019 ο 47χρονος είχε κρύψει ναρκωτικά σε δοκάρι αποθήκης

Σ’ ένα χώρο ιδιαίτερα γνώριμο σε αυτόν επέστρεψε ένας 47χρονος Ρεθυμνιώτης, ο οποίος, παρά το «πάρε-δώσε» με την Αστυνομία και τις δικαστικές περιπέτειες που είχε στο παρελθόν, φαίνεται πως δε συνετίστηκε, αφού συνέχισε ανενόχλητος τη δράση του. Μία δράση όμως που τον ήθελε να εξακολουθεί να διοχετεύει στην τοπική αγορά «σκληρά» ναρκωτικά και εν προκειμένω κοκαΐνη, τα οποία του επέφεραν κέρδη πολλών χιλιάδων ευρώ.

Για μια ακόμη φορά όμως λογάριασε χωρίς τα «λαγωνικά» του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου, που εδώ και καιρό, αξιοποιώντας πληροφορίες και στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους, είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα πως ο 47χρονος συνέχιζε ακάθεκτος τη δράση του.

Όταν οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών μπήκαν στο σπίτι του 47χρονου, άρχισαν να κάνουν «φύλλο και φτερό» τα πιο απίθανα σημεία, στα οποία ο εφευρετικός άνδρας χρησιμοποιούσε ως κρυψώνες για να φυλάει τις ποσότητες κοκαΐνης. Ο 47χρονος είχε καλά κρυμμένα στο πάνω μέρος του θερμοσίφωνα του σπιτιού του αρκετές αυτοσχέδιες συσκευασίες κοκαΐνης, συνολικού βάρους 360 γραμμαρίων.

Σε άλλα δωμάτια του σπιτιού οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό των 1.965 ευρώ, μία ζυγαριά ακριβείας, ένα κινητό τηλέφωνο, μία συσκευασία φαρμακευτικού σκευάσματος που περιείχε θρυμματισμένα δισκία εν λόγω σκευάσματος, και τα οποία χρησιμοποιούσε για τη νόθευση των καθαρών ποσοτήτων κοκαΐνης, ώστε να διπλασιάζονται οι ποσότητες που θα διοχέτευε στην αγορά. Επιπλέον, κατασχέθηκε και η δίκυκλη μοτοσυκλέτα του, ως μέσο διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, ενώ, με πρόχειρους υπολογισμούς, η συγκεκριμένη ποσότητα θα του επέφερε κέρδη άνω των 35 χιλιάδων ευρώ.

Στις 12 Απριλίου 2019, οι άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών είχαν κάνει «φύλλο και φτερό» το κατάστημα που διατηρεί μαζί με συγγενικό του πρόσωπο στην παλιά πόλη, εντοπίζοντας, μεταξύ άλλων, καλά κρυμμένες, στα ξύλινα δοκάρια της οροφής του κτίσματος που χρησιμοποιείτο ως αποθήκη, ποσότητες κοκαΐνης συνολικού βάρους ενός κιλού και 322 γραμμαρίων σε 39 αυτοσχέδιες συσκευασίες. Ο 47χρονος σήμερα άνδρας είχε δικαστεί πρωτόδικα και μάλιστα του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης με αναστολή.

Στην παρούσα φάση κατηγορείται και πάλι για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, που είναι σε βαθμό κακουργήματος, ενώ την Τετάρτη 13 Απριλίου, οδηγήθηκε στις δικαστικές Αρχές, όπου ζήτησε και πήρε 24ωρη προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα Πέμπτη 14 Απριλίου.

(φωτογραφία Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News