Ρέθυμνο: Σε «τεντωμένο σχοινί» η αγορά - Αγώνας επιβίωσης για την εστίαση (βίντεο)

Κρήτη
Ρέθυμνο: Σε «τεντωμένο σχοινί» η αγορά - Αγώνας επιβίωσης για την εστίαση (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ως ένα «τσουνάμι» που κινδυνεύει να «πνίξει» την λεγόμενη «ραχοκοκαλιά» της οικονομίας, χαρακτηρίζει ο επιχειρηματικός κόσμος του Ρεθύμνου την εκτόξευση των τιμών στην ενέργεια, γεγονός που επιφέρει αλυσιδωτές αυξήσεις στην αγορά, η οποία το τελευταίο διάστημα μετρά μόνο απώλειες

 

  • Σε «τεντωμένο σχοινί ακροβατεί» η αγορά του Ρεθύμνου
  • Στο 60% αγγίζουν οι απώλειες στα εμπορικά του Ρεθύμνου
  • Υπό την απειλή νέων «λουκέτων» προσδοκούν «ανάσταση» του τζίρου τους
  • Αγώνας επιβίωσης για την εστίαση στο Ρέθυμνο

Σε τεντωμένο σχοινί λόγω ενεργειακής κρίσης και ακρίβειας ακροβατεί τους τελευταίους μήνες η αγορά και γενικά το «επιχειρείν» του Ρεθύμνου με τις ισορροπίες που θα πρέπει να τηρηθούν να είναι εξόχως λεπτές.

Εμπορικά, μικρομεσσαίες επιχειρήσεις, βιοτεχνίες και εστίαση «γονατίζουν» καθημερινά υπό το βάρος των επιπτώσεων του πολέμου και της εκτίναξης της ενέργειας, με συνέπεια οι απώλειες μόνο στο εμπορικά καταστήματα να αγγίζουν τελευταία το 60%!

Την ίδια ώρα με το βλέμμα στραμμένο στην Πασχαλινή περίοδο και κυρίως στην νέα τουριστική σεζόν, είναι ο επιχειρηματικός κόσμος του Ρεθύμνου, ο οποίος αισιοδοξεί να «αναστήσει» τον τζίρο του, με την απειλή όμως των λουκέτων, να εξακολουθεί να πλανάται. 

Περιορίζουν τα μενού

Παράλληλα μετ’ εμποδίων και ο χώρος της εστίασης προσπαθεί να επιβιώσει κόντρα στην αύξηση της ενέργειας, των τιμών των πρώτων υλών και κυρίως των φαινομένων αισχροκέρδειας. Αρκετοί ρεθυμνιώτες επαγγελματίες περιορίζουν ήδη το μενού στα καταστήματά τους, ενώ αναπόφευκτη θα είναι τον Απρίλιο η -έστω και μικρή- αύξηση των τιμών. 

Απαίτηση του ρεθυμνιώτικου «επιχειρείν» είναι να μπει άμεσα «φρένο» στην αισχροκέρδεια πριν καταρρεύσει η κινητήριος δύναμη της ελληνικής οικονομίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News