Ρέθυμνο

Ξανθός: Προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν το Κοινωνικό Κράτος και τα δημόσια αγαθά

«Η προστιθέμενη αξία του βιβλίου είναι η καταγραφή και αποτίμηση της κυβερνητικής εμπειρίας του ΣΥΡΙΖΑ στο ευαίσθητο και ιδεολογικά φορτισμένο πεδίο της δημόσιας εκπαίδευσης» τόνισε ο Ανδρέας Ξανθός

Παρέμβαση Α. Ξανθού στην εκδήλωση για το βιβλίο του Κ. Γαβρόγλου Στην παρέμβαση του στη βιβλιοπαρουσίαση του συλλογικού τόμου «Τα κοινά της Παιδείας» που επιμελήθηκε ο Κώστας Γαβρόγλου, πρώην υπουργός Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ανδρέας Ξανθός, βουλευτής Ρεθύμνου και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε:

«Η προστιθέμενη αξία του βιβλίου είναι η καταγραφή και αποτίμηση της κυβερνητικής εμπειρίας του ΣΥΡΙΖΑ στο ευαίσθητο και ιδεολογικά φορτισμένο πεδίο της δημόσιας εκπαίδευσης. Η κυβερνώσα Αριστερά, εκτός από τη μάχη επιβίωσης της κοινωνίας και της χώρας που έδωσε με επιτυχία, άφησε και ένα ευδιάκριτο προοδευτικό αποτύπωμα σε κρίσιμους τομείς του Κοινωνικού Κράτους (Παιδεία-Υγεία-Πρόνοια), με βάση τις αξίες της ισότητας, της κοινωνικής αλληλεγγύης και της προστασίας του «δημόσιου χώρου». Και απέδειξε ότι, παρά τις μνημονιακές δεσμεύσεις και τους δημοσιονομικούς περιορισμούς, ήταν κορυφαία πολιτική της προτεραιότητα η χωρίς διακρίσεις πρόσβαση όλων των πολιτών στα «κοινά», δηλαδή στα δημόσια και κοινωνικά αγαθά. Στο χώρο της Υγείας, η καθολική κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα».

Φωτογραφία αρχείου ΙΝ ΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια