Ρέθυμνο: Επιχείρηση απεγκλωβισμού 4 ατόμων στο πλαίσιο άσκησης ετοιμότητας (βίντεο)

Κρήτη
Ρέθυμνο: Επιχείρηση απεγκλωβισμού 4 ατόμων στο πλαίσιο άσκησης ετοιμότητας (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με επιτυχία στέφθηκε η άσκηση ετοιμότητας των πυροσβεστικών υπηρεσιών και των υπολοίπων σωστικών συνεργείων, που πραγματοποιήθηκε σε κτίριο στην πλατεία Μικρασιατών στην παλιά πόλη, για την αντιμετώπιση των συνεπειών μετά από σεισμική δραστηριότητα

Με επιτυχία στέφθηκε η άσκηση ετοιμότητας με την ονομασία «Σεισίχθων Ρέθυμνο 2022» των πυροσβεστικών υπηρεσιών του Ρεθύμνου και των υπολοίπων σωστικών συνεργείων, που πραγματοποιήθηκε σε κτίριο στην πλατεία Μικρασιατών στην παλιά πόλη, για την αντιμετώπιση των συνεπειών μετά από σεισμική δραστηριότητα.

Με βάσει το σενάριο της άσκησης μετά τον σεισμό 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ξέσπασε φωτιά σε κτίριο όπου εξαιτίας της κατάρρευσης της στέγης του, εγκλωβίστηκαν τέσσερα συνολικά άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν σοβαρά τραυματισμένα στο νοσοκομείο της πόλης.

Πυροσβεστικά οχήματα σπεύδουν στην πλατεία Μικρασιατών στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, προκειμένου να απεγκλωβίσουν τα τέσσερα άτομα που αγνοούνται μετά από την κατάρρευση στέγης κτιρίου που προκλήθηκε από την φωτιά. 

Σε χρόνο ρεκόρ, όπως φαίνεται και στο βίντεο, στήνεται μια γιγαντιαία επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν 25 πυροσβέστες με 7 οχήματα από τις πυροσβεστικές υπηρεσίες του Ρεθύμνου και την 3η ΕΜΑΚ Κρήτης.

Φυσικά δεν πρόκειται για να ένα πραγματικό γεγονός, αλλά για την άσκηση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση των συνεπειών μετά από σεισμική δραστηριότητα, που διοργάνωσε με επιτυχία η Π.Υ. Ρεθύμνου με την συμμετοχή της αστυνομίας, του ΕΚΑΒ, των τμημάτων πολιτικής προστασίας δήμου και αντιπεριφέρειας και την συνδρομή σαμαρειτών και διασωστών.

Τέτοιου είδους ασκήσεις είναι χρήσιμες για να αναδεικνύεται η συνεργασία των φορέων και το επίπεδο ετοιμότητας για την αντιμετώπιση παρόμοιων συμβάντων, τονίστηκε χαρακτηριστικά και από το τμήμα πολιτικής προστασίας της αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News