Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Στο πλευρό των ευάλωτων πολιτών ο Δήμος Ρεθύμνου

Κρήτη
Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Στο πλευρό των ευάλωτων πολιτών ο Δήμος Ρεθύμνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπηρεσίες προστασίας, διευκόλυνσης και ανακούφισης, ειδικά των ευάλωτων πολιτών θα προσφερθούν στον Δήμο Ρεθύμνης, με αφορμή το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τις μέρες που διανύουμε και το Ρέθυμνο

Σύμφωνα με την Άννα Ελευθεριάδου - Γκίκα από την Κοινωνική Υπηρεσία και αρμόδια αντιδήμαρχο, για αύριο, τα ξενοδoχεία "Brascos", "Jo - An" και η «Αυλή Lounge Apartments», θα διαθέτουν ανιδιοτελώς δωμάτια για τη φιλοξενία αστέγων που διαβιούν στο Ρέθυμνο.

Επιπλέον, θα τεθεί στη διάθεσή τους η κλιματιζόμενη κεντρική αίθουσα του Α' ΚΑΠΗ στην οδό Μοάτσου για προσωρινή ανάπαυση και προστασία από το δριμύ ψύχος. Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός κι επισκέψιμος από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και θα βρίσκονται εκεί στελέχη της υπηρεσίας για να εξυπηρετήσουν και να παράσχουν στους επισκέπτες κάθε διευκόλυνση και βοήθεια εφόσον χρειαστεί.

«Ελπίζεται ότι η επέλαση της κακοκαιρίας θα είναι κατά το δυνατόν ανώδυνη και, με τη συνδρομή των κοινωνικών δομών του Δήμου αλλά και ευαίσθητων ιδιωτών συμπολιτών, θα αφήσει ανεπηρέαστους τους συνανθρώπους μας που βιώνουν συνθήκες αποστέρησης», ανέφερε η κα Γκίκα.

Στο μεταξύ κοινωνική δράση με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για την οστεοπόρωση, διοργανώνει την Κυριακή 13 Μαρτίου η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρεθύμνης. Σύμφωνα με την κα Γκίκα πρόκειται για πρωτοβουλία, προληπτικής ιατρικής, που εστιάζει στην ανάγκη έγκυρης ενημέρωσης του κοινού πάνω στη νόσο της οστεοπόρωσης και τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης, της πρόληψης και της επιτυχούς αντιμετώπισης της.

Η δράση απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας και θα διεξαχθεί 13 Μαρτίου από τις 10.00 το πρωί έως τις 2.00 το μεσημέρι, στο χώρο του Κεντρικού ΚΑΠΗ, στην οδό ΜΟΑΤΣΟΥ 2, στο Ρέθυμνο. «Η εξέταση είναι απλή, σύντομη, ανώδυνη και γίνεται με την τοποθέτηση της πτέρνας σε ειδικό μηχάνημα.

Αποτελεί screening test, η απάντηση βγαίνει αμέσως και την αξιολογεί ο χειρούργος ορθοπεδικός ο οποίος συνεργάζεται εθελοντικά στη δράση και θα βρίσκεται στο χώρο μαζί με στελέχη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου που θα διευκολύνουν τους συμμετέχοντες συμπολίτες», τόνισε η αρμόδια αντιδήμαρχος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News