Ρέθυμνο: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 5η συνάντηση των Επιτροπών Τουρισμού στο Αμάρι

Κρήτη
Ρέθυμνο: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 5η συνάντηση των Επιτροπών Τουρισμού στο Αμάρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο δήμαρχος Αμαρίου Παντελής Μουρτζανός επισήμανε ότι το Αμάρι, διαθέτει ένα πολυποίκιλο - και στο μεγαλύτερο τμήμα του αναλλοίωτο - φυσικό περιβάλλον, με αξιοθαύμαστη πανίδα και χλωρίδα

Την ανάγκη να τεθούν στέρεες βάσεις πάνω στις οποίες θα δομηθεί μια κοινή και ενιαία στρατηγική, η οποία θα αποσκοπεί στην περαιτέρω ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος του Ρεθύμνου, ως ενιαίο και αδιάσπαστο, ανέδειξαν οι εκπρόσωποι του συνόλου των Δήμων του νομού στην 5η συνάντηση των Επιτροπών Τουρισμού που πραγματοποιήθηκε στο Αμάρι Ρεθύμνου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, το σύνολο των εμπλεκομένων με τον τουρισμό στο νομό καθώς και εκπρόσωποι του ΑΚΟΜΜ - ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΟΤΑ Α.Ε. και του Δικτύου «ΙΔΑΙΟΝ» του Γεωπάρκου Ψηλορείτη. Στόχος για μία ακόμη φορά μετά και τις παρόμοιες συναντήσεις εργασίας στους Δήμους Αγ. Βασιλείου, Μυλοποτάμου, Ρεθύμνου και Ανωγείων, είναι η στενή και διαρκής συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τη σωστή δόμηση ενός κοινού και ολοκληρωμένου σχεδιασμού για την τουριστική ανάπτυξη της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου. Σχεδιασμού, μέσα στον οποίο θα ενσωματώνεται και θα αναδεικνύεται το σύνολο των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει ο τόπος.

Ο δήμαρχος Αμαρίου Παντελής Μουρτζανός επισήμανε ότι το Αμάρι, διαθέτει ένα πολυποίκιλο - και στο μεγαλύτερο τμήμα του αναλλοίωτο - φυσικό περιβάλλον, με αξιοθαύμαστη πανίδα και χλωρίδα, η οποία σε συνδυασμό με το σημαντικό και αξιόλογο πολιτιστικό και ιστορικό απόθεμα της περιοχής αποτελεί κάθε χρόνο πόλο έλξης για επισκέπτες που θέλουν να γνωρίσουν την φύση της Κρήτης, να περπατήσουν τα βουνά, να γνωρίζουν τις παραδόσεις, τις γεύσεις, την ξακουστή κρητική φιλοξενία και να έρθουν σε επαφή με εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν ο σχεδιασμός και οι κεντρικοί άξονες πάνω στους οποίους υλοποιούνται έργα και δράσεις που σχετίζονται με τον τομέα του τουρισμού και της προβολής στο Δήμο Αμαρίου. Παράλληλα, με πρόταση της αντιδημάρχου Ρεθύμνης Πέπης Μπιρλιράκη, συμφωνήθηκε η δημιουργία μιας ευέλικτης ομάδας εργασίας με τη συμμετοχή όλων των Δήμων, με σκοπό την άμεση επικοινωνία και τη θέσπιση κοινών μελλοντικών στόχων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία αρχείου Shutterstock

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News