Σε καρναβαλικούς ρυθμούς μπήκε το Ρέθυμνο (βίντεο)

Ρέθυμνο
Σε καρναβαλικούς ρυθμούς μπήκε το Ρέθυμνο (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ως μια... «αναμνηστική δόση» χαράς λειτουργεί φέτος στο καρναβαλικό Ρέθυμνο ο αποκριάτικος διάκοσμος της πόλης

Σε καρναβαλικoύς ρυθμούς έχει ήδη αρχίσει να κινείται το Ρέθυμνο, καθώς δρόμοι και πλατείες έχουν «στολιστεί» με άρματα προηγούμενων ετών, ενώ δεκάδες κούκλες με καρναβαλικές στολές αναμένεται να διακοσμήσουν τις βιτρίνες των εμπορικών καταστημάτων.

Ως μια... «αναμνηστική δόση» χαράς λειτουργεί φέτος στο καρναβαλικό Ρέθυμνο ο αποκριάτικος διάκοσμος της πόλης. Σε κεντρικούς δρόμους και πλατείες άρματα προηγούμενων χρόνων έχουν πάρει θέση, θυμίζοντας στους πολίτες ξέγνοιαστες εποχές του παρελθόντος και στέλνοντας παράλληλα μήνυμα ζωντάνιας.

Και μπορεί φέτος η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση να μην ξεσηκώσει με το κέφι της ντόπιους και επισκέπτες, εντούτοις τα μεγαλοπρεπή άρματα δημιουργούν μια διαφορετική ατμόσφαιρα σε μικρούς και μεγάλους, που έστω ποζάρουν δίπλα τους στον φωτογραφικό φακό.

Ο Δήμος παρέλαβε ήδη 100 κούκλες γκαλερί, που θα ντυθούν με καρναβαλικές στολές και θα τοποθετηθούν σε εμπορικά καταστήματα της πόλης, ενώ οι κούκλες αυτές θα αποτελέσουν και τη βάση για την έκθεση καρναβαλικών στολών που θα λειτουργήσει το καλοκαίρι στη Φορτέτζα, παρουσιάζοντας στους επισκέπτες την καρναβαλική ιστορία του Ρεθύμνου που έχει αφήσει εποχή.

Την ίδια ώρα, ως “μάννα εξ ουρανού” περιμένει ο κόσμος της εστίασης τις όποιες αποκριάτικες εκδηλώσεις, που θα δώσουν “ανάσα” στον κλάδο, δεδομένου ότι οι οικονομικές απώλειες μόνο την καρναβαλική περίοδο αγγίζουν το 70%!

Μέχρι στιγμής πάντως οι Ρεθυμνιώτες “κυνηγοί” αδημονούν για το 32ο Κυνήγι Θησαυρού που θα γίνει από τις 25 έως τις 27 Φεβρουαρίου, ενώ στις 3 Μαρτίου προγραμματίζεται - εκτός απροόπτου - και το πάρτι των καρναβαλικών ομάδων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News