Δήμος Αμαρίου: Ανάθεση καινοτόμου έργου ψηφιακού τουρισμού στην Singularlogic

Κρήτη
Δήμος Αμαρίου: Ανάθεση καινοτόμου έργου ψηφιακού τουρισμού στην Singularlogic

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο έργο, συμπεριλαμβάνεται μια native mobile εφαρμογή, η οποία θα προσφέρει μια βιωματική περιήγηση στους επισκέπτες

Στην SingularLogic, που είναι μέλος του Ομίλου Space Hellas, ανατέθηκε το έργο «Ψηφιακές διαδρομές στο Αμάρι» από τον δήμο Αμαρίου.

Βασικοί στόχοι του συγκεκριμένου έργου, σύμφωνα με τον Δήμο Αμαρίου, είναι η τοπική αειφόρος ανάπτυξη του Αμαρίου, η δημιουργία επιπρόσθετων κινήτρων για την αύξηση της τουριστικής επισκεψιμότητας, μέσα από πρωτοποριακά ψηφιακά συστήματα τα οποία αναδεικνύουν την περιοχή και ενισχύουν τη διάδραση με τα αξιοθέατα της και τα οπο΄θα παρέχουν μια αναβαθμισμένη υπηρεσία στον επισκέπτη. Την ίδια στιγμή, το συγκεκριμένο έργο έχει ως στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Στο έργο, συμπεριλαμβάνεται μια native mobile εφαρμογή, η οποία θα προσφέρει μια βιωματική περιήγηση στους επισκέπτες και  θα πληροφορεί σε ιστορικό και περιβαλλοντικό  επίπεδο στο κάθε σημείο που βρίσκεται ο επισκέπτης, μέσω beacon & QR codes, δημιουργώντας ένα «ζωντανό» ηλεκτρονικό Μουσείο Φύσης.Επιπλέον, θα αναπτυχθεί διαδραστική εκπαιδευτική εφαρμογή σε οθόνη αφής παιγνιώδους μάθησης (playful learning), για την αύξηση της επισκεψιμότητας από σχολεία και πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού, όπως και για επισκέπτες τρίτης ηλικίας.

Παράλληλα, μέσω της τεχνολογίας επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality) και με τη χρήση της κινητής συσκευής του ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να περιηγείται και να ενημερώνεται στα σημεία φυσιολατρικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος σε τρεις διαφορετικές γλώσσες.

Tο σύνολο των ψηφιακών καινοτομιών που υιοθετεί ο Δήμος Αμαρίου θα υποστηρίζεται και από το υφιστάμενο τουριστικό website του (www.amariguide.gr), εμπλουτίζοντάς το με νέο υλικό, όπως φωτογραφίες, drone videos κ.ά., καθώς και πρακτικές πληροφορίες για την αναβαθμισμένη εμπειρία των επισκεπτών, τόσο σε ψηφιακό όσο και σε πραγματικό επίπεδο. Το έργο θα υποστηριχθεί και με σχετικές υπηρεσίες δημοσιότητας για την προώθηση και ενημέρωση της τοπικής, αλλά και της διεθνούς τουριστικής αγοράς.

Η SingularLogic με την πολυετή εμπειρία της στην παροχή ευέλικτων λύσεων και υπηρεσιών ψηφιακού μετασχηματισμού σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αξιοποιεί τις κατάλληλες τεχνολογίες και την τεχνογνωσία της, συμβάλλοντας καθοριστικά στην επίτευξη των στόχων τους μέσα από την υλοποίηση «έξυπνων έργων».

φωτογραφία unsplash

 Πηγή: https://www.tour-market.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News