Ρέθυμνο

Ρεθυμνο: Αναζητώντας ένα εναλλακτικό Καρναβάλι (βίντεο)

Εντείνονται οι προσπάθειες από φορείς και διοργανωτές για να παραμείνουν... ζωντανές οι επερχόμενες καρναβαλικές εκδηλώσεις στο Ρέθυμνο

Με στόχο να παραμείνει «ζωντανό» το Ρέθυμνο κατά τη διάρκεια της επικείμενης καρναβαλικής περιόδου, η οποία παραδοσιακά θα είχε ξεκινήσει, καρναβαλιστές και δημοτική αρχή ενώνουν τις δυνάμεις τους προσαρμόζοντας στις συνθήκες της εποχής, τον οδικό χάρτη των φετινών καρναβαλικών εκδηλώσεων, με ναυαρχίδα, κορωνοϊού επιτρέποντος, το κυνήγι του θησαυρού!

Σε κάθε περίπτωση, η αναβολή των φετινών εκδηλώσεων λόγω κορωνοϊού, συνεπάγεται για μία ακόμη χρονιά σημαντική απώλεια πολλών εκατ. ευρώ για τις επιχειρήσεις της πόλης.

Αν και τα επιδημιολογικά δεδομένα αυτή τη στιγμή δεν επιτρέπουν τις παρελάσεις, ο χρόνος τρέχει για καρναβαλιστές και δημοτική αρχή, οι οποίοι σχεδιάζουν ώστε μέχρι και τις 6 Μαρτίου να μην λείψουν από την πόλη οι καρναβαλικοί ρυθμοί και η πόλη του Ρεθύμνου να ζήσει την παράδοση μέσα από διοργανώσεις, χορούς, συγκεντρώσεις, θεατρικά και εκθέσεις.

Σε απόλυτα μεγέθη, οι εισπράξεις των επιχειρηματιών σε διάστημα πρίπου 30 ημερών, ανέρχονται περίπου σε 6 έως και 10 εκατ. ευρώ, τα οποία αν προστεθούν στις απώλειες των τελευταίων τριών ετών, που αναβάλλονται οι εορταστικές εκδηλώσεις, έως σήμερα έχουν χαθεί μόνο κατά την καρναβαλική περίοδο από 18 έως 30 εκατ. ευρώ. 

Με βάση τον σχεδιασμό η πόλη θα στολιστεί, θα πραγματοποιηθούν περιορισμένες εκδηλώσεις, όπως ο χορός των ομάδων, θα γίνει έκθεση καρναβαλικών στολών που μάλιστα θα παραμείνει στην Φορτέτζα και το καλοκαίρι, ενώ την ημέρα της μεγάλης παρέλασης στις 6 Μαρτίου, θα διεξαχθεί, εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν, το 32ο κυνήγι Θησαυρού από τους «Ανιχνευτές» που ήταν οι νικητές του 2020.

Και επειδή το καρναβάλι για το Ρέθυμνο μεταφράζεται σε περίπου 40 ομάδες, πάνω από 15.000 καρναβαλιστές και περίπου 50.000 επισκέπτες από την Κρήτη, την Ελλάδα και το εξωτερικό, όλοι , μικροί και μεγάλοι ανυπομονούν για το επικείμενο καρναβάλι του 2022.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια