Ρέθυμνο: Ένα βήμα πριν την σωματική κατάρρευση οι νοσοκομειακοί γιατροί

Κρήτη
Ρέθυμνο: Ένα βήμα πριν την σωματική κατάρρευση οι νοσοκομειακοί γιατροί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυξάνονται τα κρούσματα σε πολίτες και γιατρούς «πρώτης γραμμής»

Σ’ ένα «εκρηκτικό μείγμα» για την σωματική και ψυχολογική κατάσταση των εργαζόμενων του νοσοκομείου Ρεθύμνου, έχει μετατραπεί από τις αρχές του χρόνου η καταγεγραμμένη αύξηση των νοσηλειών και οι αναρρωτικές άδειες που χορηγούνται, λόγω covid, σε γιατρούς της «πρώτης γραμμής».

Ως αναφέρει το ρεπορτάζ, στα όρια της κατάρρευσης βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο τη πόλης. Η πίεση εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων είναι πολλαπλάσια συγκριτικά με το καλοκαίρι που ήταν μία από τις χειρότερες περιόδους για το νοσηλευτικό ίδρυμα.

Σήμερα μέχρι και το μεσημέρι στην κλινική covid, δυναμικότητας 26 κλινών νοσηλεύονταν ισάριθμοι ασθενείς, με την προσθήκη 7 τουλάχιστον νέων κλινών να είναι ορατή, εάν οι συνθήκες το απαιτήσουν. Και όλα αυτά με το ίδιο μειωμένο προσωπικό, αφού πολλές φορές ένας γιατρός αναγκάζεται να έχει υπό την εποπτεία του ακόμα και 20 ασθενείς.

Η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι είναι οι ολοένα και αυξανόμενες παραιτήσεις νοσοκομειακών γιατρών και από το Ρέθυμνο, που επιδιώκοντας καλύτερες συνθήκες εργασίας, φεύγουν στο εξωτερικό.

Με πρωτοβουλία πολιτών του Ρεθύμνου -που διεκδικούν την άμεση ενίσχυση του νοσοκομείου- οργανώνεται στις 12 το μεσημέρι του ερχόμενου Σαββάτου κινητοποίηση στην πλατεία των Τεσσάρων Μαρτύρων με την συμμετοχή και νοσοκομειακών γιατρών.

(φωτογραφία Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News