Ρέθυμνο: Για εντέκατη φορά βγήκε στην επιφάνεια με τον Σταυρό (βίντεο)

Κρήτη
Ρέθυμνο: Για εντέκατη φορά βγήκε στην επιφάνεια με τον Σταυρό (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» στον αγιασμό των υδάτων στο Ρέθυμνο - Με σύμμαχο τον καλό καιρό και τον φωτεινό ήλιο εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνια

Ο Αγιασμός των υδάτων πραγματοποιήθηκε με λαμπρότητα σήμερα στο λιμάνι του Ρεθύμνου όπου ο Σταυρός έφτασε συνοδεία κλήρου και λαού και υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου με πομπή.

Πολλοί ήταν οι νέοι που βούτηξαν στα νερά για να εκπληρώσουν κάποιο τάμα ή τηρώντας το έθιμο και ευλογήθηκαν από τον μητροπολίτη, ανάμεσά τους και ο Σταύρος Μακρυμανωλάκης, ο οποίος βουτά στην θάλασσα τα τελευταία 24 χρόνια και σήμερα για εντέκατη φορά έπιασε τον σταυρό.

Ο Σταυρός που του προσφέρθηκε από τον μητροπολίτη είναι δωρεά της ενορίας του Αγίου Γεωργίου του Πεταλιώτη.

Από την προκυμαία του Ενετικού Λιμανιού ο κόσμος παρακολούθησε την τελετή Αγιασμού των υδάτων και στη συνέχεια κατέκλυσε την παραλία και την παλιά πόλη εκμεταλλευόμενος τον καλό καιρό που δεσπόζει στη σημερινή ημέρα. Με την ευκαιρία της σημερινής ημέρας και της βόλτας τους, αρκετοί πολίτες πραγματοποίησαν σε φαρμακεία της πόλης διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό χωρίς όμως να σχηματιστούν μεγάλες ουρές αναμονής.

Διαβάστε ακόμη:

Σακελλαροπούλου - Επίτιμη δημότης της Γαύδου: «Οι νησιώτες φύλακες των συνόρων μας» (εικόνες, βίντεο)

Νωρίτερα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό τελέστηκε η Θεία Λειτουργία, ο Αγιασμός και η Δοξολογία από τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Ευγένιο, ο οποίος έστειλε με την ευκαιρία της σημερινής ημέρας το μήνυμα για σεβασμό και κοινωνική ευθύνη καθώς και για τη δέουσα προσοχή στις οδικές αρτηρίες από τους οδηγούς με στόχο την αποφυγή τροχαίων δυστυχημάτων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News