Ρέθυμνο: Με καλό καιρό εορτάστηκαν τα Θεοφανεία – Αρκετοί νέοι βούτηξαν για τον Σταυρό

Κρήτη
Ρέθυμνο: Με καλό καιρό εορτάστηκαν τα Θεοφανεία – Αρκετοί νέοι βούτηξαν για τον Σταυρό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Αγιασμός των υδάτων πραγματοποιήθηκε με λαμπρότητα στο λιμάνι του Ρεθύμνου όπου ο Σταυρός έφτασε συνοδεία κλήρου και λαού και υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου με πομπή

Με σύμμαχο τον καλό καιρό και τον φωτεινό ήλιο εορτάστηκαν στο Ρέθυμνο τα Άγια Θεοφάνια με τη συμμετοχή κλήρου, των Αρχών και πολιτών που σεβάστηκαν και τήρησαν τα υγειονομικά μέτρα.

Στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό τελέστηκε η Θεία Λειτουργία, ο Αγιασμός και η Δοξολογία από τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Ευγένιο, ο οποίος έστειλε με την ευκαιρία της σημερινής ημέρας το μήνυμα για σεβασμό και κοινωνική ευθύνη καθώς και για τη δέουσα προσοχή στις οδικές αρτηρίες από τους οδηγούς με στόχο την αποφυγή τροχαίων δυστυχημάτων.

Ο Αγιασμός των υδάτων πραγματοποιήθηκε με λαμπρότητα στο λιμάνι του Ρεθύμνου όπου ο Σταυρός έφτασε συνοδεία κλήρου και λαού και υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου με πομπή.

Διαβάστε ακόμη:

Σακελλαροπούλου - Επίτιμη δημότης της Γαύδου: «Οι νησιώτες φύλακες των συνόρων μας» (εικόνες, βίντεο)

Πολλοί νέοι βούτηξαν στα νερά για να εκπληρώσουν κάποιο τάμα ή τηρώντας το έθιμο και ευλογήθηκαν από τον μητροπολίτη ο οποίος παρέδωσε στον νέο που έπιασε πρώτος τον Τίμιο Σταυρό ένα χρυσό σταυρό να τον φέρει πάνω του για προστασία.

Από την προκυμαία του Ενετικού Λιμανιού ο κόσμος παρακολούθησε την τελετή Αγιασμού των υδάτων και στη συνέχεια κατέκλυσε την παραλία και την παλιά πόλη εκμεταλλευόμενος τον καλό καιρό που δεσπόζει στη σημερινή ημέρα. Με την ευκαιρία της σημερινής ημέρας και της βόλτας τους, αρκετοί πολίτες πραγματοποίησαν σε φαρμακεία της πόλης διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό χωρίς όμως να σχηματιστούν μεγάλες ουρές αναμονής.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News