Rapid test: «Γονάτισαν» στο Ρέθυμνο τα φαρμακεία από την πληθώρα των πολιτών (βίντεο)

Ρέθυμνο
Rapid test: «Γονάτισαν» στο Ρέθυμνο τα φαρμακεία από την πληθώρα των πολιτών (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα όρια της κατάρρευσης έχουν φτάσει τα τελευταία 24ωρα τα φαρμακεία στο Ρέθυμνο, αλλά και τα δύο σταθερά σημεία του ΕΟΔΥ, εξαιτίας της πληθώρας των πολιτών που σπεύδουν για να υποβληθούν σε rapid test - Θύματα του ιού πέφτουν και οι ίδιοι οι φαρμακοποιοί -  Προσωρινά «λουκέτα» σε φαρμακεία  

«Γονατίζουν» τα τελευταία 24ωρα στο Ρέθυμνο τα φαρμακεία και τα δύο σταθερά σημεία του ΕΟΔΥ στον Άγιο Γεώργιο στην Καλλιθέα και στον Άγιο Κωνσταντίνο στον Κουμπέ, από την πληθώρα των πολιτών που θέλουν να υποβληθούν σε rapid test.

Αυτό έχει ως συνέπεια να δημιουργούνται τεράστιες ουρές πολιτών, ενώ τις τελευταίες ώρες φαρμακοποιοί του Ρεθύμνου έπεσαν και οι ίδιοι θύματα του ιού, κατεβάζοντας προσωρινά τα ρολά των φαρμακείων τους. Φαρμακοποιοί και διεύθυνση δημόσιας υγείας ζητούν από τον ΕΟΔΥ να ενισχύσει άμεσα τα κλιμάκιά του. 

Παράλληλα, οι ίδοι αντιμετωπίζουν σχεδόν καθημερινά πρόβλημα με την κατάρρευση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που δηλώνονται τα αποτελέσματα των τεστ, βλέποντας την Όμικρον να καλπάζει και το ποσοστό θετικότητας συνεχώς να αυξάνεται, κρούουν καμπανάκι ζητώντας να αυξηθούν τα σταθερά σημεία διενέργειας rapid test.

Ως προς τα μοριακά τεστ, στο Ρέθυμνο διεξάγονται δωρεάν σε συμπτωματικούς εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους σε όλα τα κέντρα υγείας του νομού, με εξαίρεση την ΤΟΜΥ, ενώ στο νοσοκομείο πλέον διεξάγονται μόνο μοριακά τεστ σε ανεμβολίαστους που έχουν συμπτώματα για πρώτη φορά.

Ενδεικτικά στο Κέντρο Υγείας Περάματος ανήμερα της Πρωτοχρονιάς έγιναν 53 PCR ανεμβολίαστων με θετικό self test, ενώ χθες ο αριθμός των PCR έφτασε τα 83.

Μέχρι στιγμής πάντως, στα φαρμακεία του Ρεθύμνου υπάρχει επάρκεια σε μάσκες υψηλής προστασίας και σε αντιπυρετικά, ενώ οι όποιες ελλείψεις παρατηρούνται καλύπτονται μέσα σε λίγες ώρες. 

Υπενθυμίζεται πως η ίδια εικόνα επικρατούσε χθες, Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου και σε άλλες δύο μεγάλες πόλεις της Κρήτης και πιο συγκεκριμένα σε Ηράκλειο και Χανιά, όπου μεγάλη ήταν η προσέλευση των πολιτών ώστε να κάνουν δωρεάν rapid test.

Χαρακτηριστικές ήταν οι «ουρές» που είχαν σχηματιστεί από νωρίς στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, με δεκάδες ανθρώπους να περιμένουν καρτερικά την σειρά τους για να κάνουν το rapid test.

Στα Χανιά, στις 1η και 2η Τοπικές Μονάδες Υγείας που λειτουργούν στο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, διεξάγονται συνεχώς μοριακά τεστ για όλους όσοι νοσούν ή εμφανίζουν συμπτώματα ή έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.  

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News