Μεταναστευτικό: Επαναλειτουργεί η δομή ασυνόδευτων ανήλικων στα Ανώγεια (βίντεο)

Ρέθυμνο
Μεταναστευτικό: Επαναλειτουργεί η δομή ασυνόδευτων ανήλικων στα Ανώγεια (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πανέτοιμη να απλώσει μια μεγάλη αγκαλιά στα ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα είναι η τοπική κοινωνία των Ανωγείων καθώς από τις αρχές Ιανουαρίου θα επαναλειτουργήσει η πρότυπη δομή του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων αιτούντων άσυλο, η οποία παρέμενε κλειστή για 2 χρόνια

Ανοίγει σε λίγες ημέρες ξανά το Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, αιτούντων άσυλο στα Ανώγεια, δομή η οποία έκλεισε τον Σεπτέμβριο του 2019, οπότε αποχώρησε ο τελευταίος ανήλικος πρόσφυγας, ο οποίος ενηλικιώθηκε.

Αυτό αποκάλυψε, μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ TV, ο δήμαρχος Ανωγείων, Σωκράτης Κεφαλογιάννης, μετά και από το πράσινο φως από το αρμόδιο υπουργείο για την επαναλειτουργία της δομής, αλλά και την εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων για την βιωσιμότητα του Κέντρου, η πρώτη δομή στην επικράτεια από το 2000.

«Η δομή θα επαναλειτουργήσει απρόσκοπτα για τουλάχιστον 5 χρόνια, καθώς εξασφαλίστηκαν τα αναγκαία κονδύλια». Μάλιστα ο κ. Κεφαλογιάννης, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις εξελίξεις, αφού οι πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση, απέδωσαν καρπούς.

Στην πρότυπη αυτή δομή θα μπορούν να φιλοξενηθούν έως 25 ανήλικοι πρόσφυγες ενώ εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι αρκετοί πρόσφυγες θα μπορούν φέτος ως ενήλικες να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ως διερμηνείς!

Η πρότυπη αυτή δομή άνοιξε τις πύλες της, το 2000. Φιλοξένησε εκατοντάδες ανήλικους πρόσφυγες οι οποίοι έφυγαν φοβισμένοι από την Πατρίδα τους για ένα φωτεινό αύριο.  Στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων στα Ανώγεια βρήκαν το σπιτικό τους, καθώς το προσωπικό άπλωσε μια μεγάλη αγκαλιά , παραδίδοντας όχι απλά μαθήματα γλώσσας και Πολιτισμού αλλά… μαθήματα ζωής.

Τον Μάριο του 2016, ο τηλεοπτικός φακός βρέθηκε στα άδυτα του Κέντρου, καταγράφοντας συγκλονιστικές ιστορίες αλλά και το σπουδαίο έργο του προσωπικού του Κέντρου, το οποίο προσέφερε την αγάπη του απλόχερα σε ανήλικα παιδιά, προερχόμενα από Μπαγκλαντές, Πακιστάν, Νιγηρία, Μαρόκο, Σομαλία, Αλγερία, Συρία και όχι μόνο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News