Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: Θυμωμένοι οι επαγγελματίες εστίασης για το «χτύπημα» που δέχονται με τα νέα μέτρα κατά της Covid 19

Με απογοήτευση και θυμό «υποδέχτηκαν» οι επαγγελματίες εστίασης του Ρεθύμνου τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας, με τους ίδιους να μιλούν για ένα ακόμα ισχυρό χτύπημα που δέχονται την εορταστική περίοδο

Με απογοήτευση και θυμό «υποδέχτηκαν» οι επαγγελματίες εστίασης του Ρεθύμνου τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας, με τους ίδιους να μιλούν για ένα ακόμα ισχυρό χτύπημα που δέχονται την εορταστική περίοδο. 

Ήδη -όπως λένε- στο Ρέθυμνο οι απώλειες από τις αρχές Νοεμβρίου έως σήμερα ξεπερνούν το 50%, ενώ οι κρατήσεις για τις ημέρες της πρωτοχρονιάς έχουν μπει στην «κατάψυξη».  

Από την άλλη πλευρά τώρα, οι θαμώνες των καταστημάτων μουδιασμένοι τονίζουν στην ΚΡΗΤΗ TV πως διασκέδαση με το ρολόι στο χέρι δεν πάνε μαζί.  

Και μπορεί η εστίαση να κινήθηκε με περιορισμένες απώλειες τα Χριστούγεννα, για την Πρωτοχρονιά όμως οι κρατήσεις στο Ρέθυμνο έχουν μπει για τα καλά στην «κατάψυξη». 

Ενδεικτικά από τις αρχές Νοεμβρίου μέχρι και σήμερα, η πτώση του τζίρου στα καταστήματα εστίασης του Ρεθύμνου ξεπερνά το 50%. Οι περισσότερες οικογένειες έχουν «κόψει» τις νυχτερινές εξόδους κυρίως στην ταβέρνα και αρκούνται μόνο στην έξοδο το μεσημέρι της Κυριακής, ενώ σε πολλά επίσης καταστήματα μεσουρανεί το take away.  

Αρκετοί επίσης επαγγελματίες καλούν τους έλληνες επιστήμονες να σταματήσουν να κουνούν το «δάκτυλο» στους πολίτες και να επιδοθούν στην φαρμακευτική έρευνα που θα θέσει στο περιθώριο την covid -19, όπως συμβαίνει για παράδειγμα στο Ισραήλ. 

Φωτογραφία αρχείου 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια