Ρέθυμνο: Ενεργειακή αναβάθμιση και παρεμβάσεις στο σχολικό συγκρότημα Πλατάνου του δήμου Αμαρίου

Κρήτη
Ρέθυμνο: Ενεργειακή αναβάθμιση και παρεμβάσεις στο σχολικό συγκρότημα Πλατάνου του δήμου Αμαρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιπρόσθετα, η μελέτη με έκτακτη χρηματοδότηση 150.000 ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών, προβλέπει την κατασκευή νέων ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, επεμβάσεις στον αύλειο χώρο και αντικατάσταση μέρους των κιγκλιδωμάτων

Άνοιξε ο δρόμος για την ενεργειακή αναβάθμιση και την αντικατάσταση στέγης στο σχολικό συγκρότημα Πλατάνου του δήμου Αμαρίου με έκτακτη χρηματοδότηση 150.000 ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών.

Η χρηματοδότηση αφορά στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης Στέλιο Πέτσα να υπογράφει τη σχετική απόφαση, μέσω της οποίας θα γίνει και η ανάπλαση του αύλειου χώρου του σχολικού συγκροτήματος καθώς και μία σειρά παρεμβάσεων υγρομόνωσης και θερμομόνωσης. Επιπρόσθετα, η μελέτη προβλέπει την κατασκευή νέων ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, επεμβάσεις στον αύλειο χώρο και αντικατάσταση μέρους των κιγκλιδωμάτων.

Ο δήμαρχος Αμαρίου έκανε λόγο για μία σειρά απαραίτητων λειτουργικών παρεμβάσεων στο δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο Πλατάνου με σκοπό την ενίσχυση της ασφάλειας των μαθητών, την βελτίωση της ποιότητας του σχολικού χώρου, καθώς και την ενεργειακή αναβάθμιση των υφιστάμενων κτιριακών υποδομών. «Ως Δημοτική Αρχή καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια εξασφαλίζοντας και διαθέτοντας σημαντικούς πόρους για τη βελτίωση του συνόλου των εκπαιδευτικών δομών που είναι στην αρμοδιότητά μας, αποσκοπώντας σε ένα ασφαλές και φιλικό εκπαιδευτικό περιβάλλον τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στον δήμο μας» ανέφερε ο δήμαρχος Αμαρίου, ευχαριστώντας για την άμεση ανταπόκριση του κ. Πέτσα στα αιτήματα επίλυσης αναγκών του δήμου.

Πληροφορίες απο: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: pexels

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News