Ρέθυμνο: Στον «αέρα» τα τακτικά χειρουργεία για δύο χρόνια - Στα όριά τους οι ασθενείς (βίντεο)

Ρέθυμνο
Ρέθυμνο: Στον «αέρα» τα τακτικά χειρουργεία για δύο χρόνια - Στα όριά τους οι ασθενείς (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέντε κλινικές του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου αδυνατούν να προγραμματίσουν χειρουργεία - Ύστατη έκκληση απευθύνουν οι γιατροί του νοσοκομείου προς την διοίκηση του Ιδρύματος

Μετά από δύο χρόνια διεξαγωγής σχεδόν μόνο έκτακτων χειρουργικών επεμβάσεων, την ανάγκη να ανοίξει άμεσα και η δεύτερη χειρουργική αίθουσα, εκφράζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί στο Ρέθυμνο, με αφορμή την δυσαρέσκεια που εισπράττουν από τους ίδιους τους ασθενείς τους.

Στην σημερινή συνάντηση που έγινε στο νοσοκομείο, οι γιατροί ζήτησαν από την διοίκηση του ιδρύματος και την 7η Υγειονομική Περιφέρεια να προχωρήσει την διαδικασία της απόσπασης αναισθησιολόγων από άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα, αφού μέχρι στιγμής τουλάχιστον πέντε κλινικές έχουν στον «αέρα» τακτικές επεμβάσεις που πρέπει να γίνουν.

Στον αέρα βρίσκονται τα τελευταία 2 χρόνια της πανδημίας τα τακτικά χειρουργεία στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, εξαιτίας της έλλειψης αναισθησιόλογων, με τους νοσοκομειακούς γιατρούς και δη τους χειρουργούς να θέτουν πλέον προ των ευθυνών τους την διοίκηση του ιδρύματος, την 7η ΥΠΕ και εν τέλει το υπουργείο Υγείας.

Το πρόβλημα έχει επιδεινωθεί τους τελευταίους μήνες, με τους πολίτες που χρήζουν τις υπηρεσίες της χειρουργικής κλινικής να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν και έτσι είτε να αναβάλλουν επ’ αόριστον χειρουργικές επεμβάσεις, είτε να κατευθύνονται στον ιδιωτικό τομέα και σε άλλα νοσοκομεία της Κρήτης προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Στο στρογγυλό τραπέζι που κάθισαν το πρωί γιατροί και διοίκηση εκφράστηκε το αίτημα των γιατρών να ανοίξει άμεσα η δεύτερη χειρουργική αίθουσα, έστω και με την απόσπαση από άλλα νοσοκομεία ενός ικανού αριθμού αναισθησιολόγων. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι ενώ η χειρουργική κλινική αριθμεί σήμερα 7 χειρουργούς, τους περισσότερους που είχε ποτέ το νοσοκομείο Ρεθύμνου, οι αναισθησιολόγοι από 2 που ήταν έγιναν 3, με αποτέλεσμα να «μπλοκάρει» η διεξαγωγή των χειρουργείων και οι εφημερίες να βγαίνουν με «δανεικούς» από άλλους νομούς αναισθησιολόγους.

Πάντως, με την γλώσσα των αριθμών προ πανδημίας τα μηνιαία τακτικά χειρουργεία ξεπερνούσαν τα 20, ενώ φέτος από την αρχή του χρόνου έως και σήμερα έχουν διεξαχθεί περίπου 45 τακτικές επεμβάσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News