Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: Ξεκινά η αναπαλαίωση επτά παλαιών βρυσών στο δήμο Αμαρίου

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που αποσκοπεί στην προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομίας, σύμφωνα με τον δήμαρχο

Ξεκινάει η αναπαλαίωση επτά παλαιών βρυσών της Δημοτικής Ενότητας Συβρίτου και Δημοτικής Ενότητας Κουρητών του Δήμου Αμαρίου στο Ρέθυμνο μετά και υπογραφή της σχετικής σύμβασης του έργου από το δήμαρχο Αμαρίου, Παντελής Μουρτζανό.

Το έργο προϋπολογισμού 142.000 ευρώ χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014 - 2020 προσέγγιση CLLD LEADER» με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα και αποσκοπεί στην αποκατάσταση και συντήρηση επτά παλαιών βρυσών στους οικισμούς Άγιος Ιωάννης (εντός οικισμού), Θρόνος (στη θέση «Πέτρας νερό» και στη θέση «Κάτω Βρύση»), Καλογέρου (στη θέση «Πέρα Βρύση»), Μοναστηράκι (στη θέση «Καβουσάκι»), Νευς Αμάρι (εντός οικισμού) και Οψιγιάς (εντός οικισμού).

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που αποσκοπεί στην προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομίας. «Ταυτόχρονα η υλοποίηση του έργου συμβάλλει στην ενίσχυση της επισκεψιμότητας στα χωριά μας. Οι εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης ξεκινούν άμεσα, σε επτά συνολικά παλιές βρύσες σε οικισμούς του δήμου μας, ενώ ταυτόχρονα, προβλέπονται και μια σειρά παρεμβάσεις βελτίωσης του περιβάλλοντα χώρου».

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι η ανάδειξη όπως ανέφερε ο κ. Μουρτζανός «περαιτέρω σημαντικών μνημείων της ιστορίας και του πολιτισμού μας, παρέχοντας στους δημότες μας αλλά και στους επισκέπτες του τόπου μας, κίνητρα να τα ανακαλύψουν». 

Φωτογραφία αρχείου Unsplash

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια