Ρέθυμνο: Κατάλευκα τα Ανώγεια στις πλαγιές του Ψηλορείτη

Κρήτη
Ρέθυμνο: Κατάλευκα τα Ανώγεια στις πλαγιές του Ψηλορείτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι δρόμοι είναι ανοιχτοί, με τα μηχανήματα του δήμου να διατηρούν την ελεύθερη, ανεμπόδιστη πρόσβαση τόσο για κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες

Εορταστικές νότες προσδίδει στο τοπίο των Ανωγείων, στις πλαγιές του Ψηλορείτη, το χιόνι που ξεκίνησε να πέφτει χθες αργά το βράδυ, ανανεώνοντας τις εικόνες του ορεινού Δήμου, στο Ρέθυμνο, δίνοντας παράλληλα σε πολλούς μια ευκαιρία για απόδραση.

Οι δρόμοι είναι ανοιχτοί, με τα μηχανήματα του δήμου να διατηρούν την ελεύθερη, ανεμπόδιστη πρόσβαση τόσο για κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες, μέχρι και την Αγία Μαρίνα στα ορεινά του δήμου. Πολλές παρέες από Ρέθυμνο, Χανιά και Ηράκλειο βρίσκονται στην περιοχή έχοντας βρει καταφύγιο στις πλατείες στα ζεστά από τις σόμπες καφενεία και ταβέρνες. Ο δήμαρχος Ανωγείων μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ έκανε λόγο για ελπιδοφόρες ημέρες στις οποίες όλοι πρέπει να δώσουμε την προσωπική νότα της αισιοδοξίας και συμμετοχής.

Οι κτηνοτρόφοι της περιοχής, βρίσκονται σε εγρήγορση ώστε να μην αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα τα ζωντανά τους αλλά και οι δρόμοι, που οδηγούν στους κούμους και τα στέγαστρα των κοπαδιών, να παραμείνουν ανοιχτοί.

Με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρεσβύτερος Ανδρέας Κεφαλογιάννης σημείωσε ότι:

«Οι μέρες είναι ταιριαστές, για το αντάμωμα των γυναικών σχετικά με την παρασκευή χριστουγεννιάτικων γλυκών και των προετοιμασιών, από σπίτι σε σπίτι, που αφορούν στις εορτές των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς. Ο ίδιος συναντήθηκε στην εκκλησία του Άι Γιώργη στο Μεϊντάνι με τα παιδιά του νηπιαγωγείου για χριστουγεννιάτικες ιστορίες, ευχές και ανταλλαγή δώρων, επισημαίνοντας την ανάγκη στήριξης των μικρών παιδιών και των νέων: "...στις δύσκολες και παράξενες ημέρες που περνάμε, με την πανδημία και τις αρνητικές από όλο τον κόσμο ειδήσεις, οφείλουμε να εξηγούμε στα παιδιά μας και να τα στηρίζουμε σε όλα όσα αφορούν την ψυχολογία τους αλλά και την οπτική τους για την κοινωνία και τον κόσμο. Ασφαλή και με εφόδια για το μέλλον τους παιδιά, είναι όσα γνωρίζουν, μαθαίνουν, εξηγούνται οι απορίες τους, έχοντας στο πλευρό τους γονείς, δασκάλους και καλούς γείτονες».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News