Υπόθεση απάτης με υπολογιστή - Τον εξαπάτησαν στο Ρέθυμνο και αναζητούνται στην Πελοπόννησο

Κρήτη
Υπόθεση απάτης με υπολογιστή - Τον εξαπάτησαν στο Ρέθυμνο και αναζητούνται στην Πελοπόννησο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ηλεκτρονική απάτη με θύμα Ρεθυμνιώτη που ήθελε να πουλήσει το ΙΧ του, οδήγησε στα ίχνη τριών ατόμων που όπως φαίνεται, είχαν οργανώσει μια καλοστημένη απάτη μέσω ίντερνετ

Τελειωμό δεν έχουν ηλεκτρονικές απάτες στο Ρέθυμνο. Αυτή τη φορά, θύμα επιτηδείων, έπεσε Ρεθυμνιώτης, ο οποίος ήθελε να πουλήσει το αυτοκίνητό του. Ο άτυχος άνδρας κατά τη διαδικασία  αγοραπωλησία του αυτοκινήτου του, μέσω site, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με άνδρα, ο οποίος του είπε πως ενδιαφερόταν να αγοράσει το ΙΧ του. 

Κατά την διάρκεια της επικοινωνίας τους, οι δράστες κατάφεραν να αποσπάσουν τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού του θύματος και στην συνέχεια να αφαιρέσουν το χρηματικό ποσό των 1.800 ευρώ από τον λογαριασμό του. Ο Ρεθυμνιώτης, αντιλαμβανόμενος ότι τα χρήματα είχαν «κάνει φτερά» απο τον λογαριασμό του, προχώρησε σε καταγγελία. Οι έρευνες της αστυνομίας γύρω απο την υπόθεση, αποκάλυψαν τα ίχνη των τριών δραστών και συγκεκριμένα ενός άντρα και μιας γυναίκας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι τρείς φερόμενοι ως δράστες, εντοπίζονται σε περιοχή της Πελοποννήσου και αναμενεται να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Οι καταγγελίες όμως για ανάλογα περιστατικά είναι πολλές με τις αρμόδιες αρχές να απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να μην εμπιστεύονται εύκολα κανένα και να μην δίνουν αριθμούς καρτών σε άτομα που δεν γνωρίζουν.

Το δελτίο της αστυνομίας αναφέρει σχετικά για το περιστατικό:

Εξιχνιάστηκε, σήμερα 17. 12. 2021 από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης, μια υπόθεση απάτης με υπολογιστή, που καταγγέλθηκε από ημεδαπό στο Ρέθυμνο.  

Για την υπόθεση αυτή σε σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών (άντρας και δύο γυναίκες). 

Ειδικότερα όπως καταγγέλθηκε από ημεδαπό, άγνωστοι δράστες κατάφεραν να της αφαιρέσουν το χρηματικό ποσό των χιλίων οχτακοσίων (1.800) ευρώ με τη μέθοδο της απάτης μέσω υπολογιστή. 

Από την αστυνομική έρευνα καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων της ανωτέρω Υπηρεσίας, προέκυψε ότι οι τρείς ημεδαποί διέπραξαν την εν λόγω απάτη. 

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News