Ρέθυμνο: «Έπεσαν» οι υπογραφές για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο (βίντεο)

Πολιτισμός
Ρέθυμνο: «Έπεσαν» οι υπογραφές για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά από προσπάθειες πολλών ετών σύσσωμων των αιρετών του νομού, το υπουργείο Πολιτισμού έδωσε την τελική έγκριση για να αποκτήσει το Ρέθυμνο ένα υπερσύγχρονο αρχαιολογικό μουσείο

«Έπεσαν» οι υπογραφές για την ανέγερση του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στο Ρέθυμνο, το οποίο αποτελεί μία πάγια και επιτακτική ανάγκη για την προβολή και την ανάδειξη του σημαντικότερου πλούτου της πόλης, ενώ παράλληλα θα συμβάλλει και στην προώθηση της αρχαιολογικής έρευνας αλλά και στην γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής.

Ειδικότερα, η υπογραφή του Σταύρου Αρναουτάκη στο έγγραφο της μελέτης σηματοδοτεί την έναρξη των διαδικασιών για να αποκτήσει το Ρέθυμνο έναν υπερσύγχρονο χώρο που θα φιλοξενεί τον πλούσιο αρχαιολογικό θησαυρό του.

Η μελέτη εντάχτηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης με προϋπολογισμό που αγγίζει τα 3 εκ. ευρώ.

Το οικόπεδο που προορίζεται για την ανέγερση του αρχαιολογικού μουσείο είναι εμβαδού σχεδόν 6 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων και βρίσκεται στο δυτικό παραλιακό τμήμα της πόλης. Πρόκειται δηλαδή, για το οικόπεδο που σήμερα στεγάζει τις εγκαταστάσεις του ΚΤΕΛ και το οποίο έχει παραχωρηθεί από τον δήμο στο υπουργείο Πολιτισμού και είναι τμήμα του Δημοσίου Κτήματος Ρεθύμνου «Στρατόπεδο Κουνδουράκη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News