Ρέθυμνο: Οι πυροβολισμοί έφεραν στο «φως» ναρκωτικά και όπλα (βίντεο)

Ρέθυμνο
Ρέθυμνο: Οι πυροβολισμοί έφεραν στο «φως» ναρκωτικά και όπλα (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου που βρέθηκαν σε σπίτι που είχε μπει στο στόχαστρο ένοπλου άνδρα στον Μυλοπόταμο, το βράδυ της Κυριακής, 5 Δεκεμβρίου. ανακάλυψαν την ύπαρξη μιας μικρής «αποθήκης» ναρκωτικών και όπλων

Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής, 5 Δεκεμβρίου σε χωριό του ορεινού Μυλοποτάμου.

Ειδικότερα, αστυνομικοί που έσπευσαν στην περιοχή για να αντιμετωπίσουν ένα επεισόδιο διαπληκτισμού δύο συγχωριανών που κατέληξε σε πυροβολισμούς σε βάρος του σπιτιού ενός εκ των δύο πρωταγωνιστών του επεισοδίου, τους οδήγησε στην ανακάλυψη μια νέας σημαντικής ποσότητας ναρκωτικών ουσιών και στην αποκάλυψη ενός μικρού οπλοστασίου με πιστόλια και καλάσνικοφ. 

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Κυριακής, σε χωριό του ορεινού Μυλοποτάμου, όταν ένας 38χρονος και ένας 21 ετών συγχωριανός του, φέρεται να διαπληκτιστήκαν έντονα για παλιές διαφορές που τους χώριζαν, με αποτέλεσμα πάνω στην φασαρία ο ένας να ανοίξει πυρ εναντίον του σπιτιού του άλλου. 

Άμεσα σήμανε συναγερμός στην Αστυνομική Διεύθυνση δυνάμεις, της οποίας από το Ρέθυμνο και τον Μυλοπόταμο έσπευσαν στο σημείο, περνώντας χειροπέδες στους δύο θερμόαιμους άνδρες, που πλέον είναι αντιμέτωποι για μία ακόμη φορά με την Δικαιοσύνη. 

Και ενώ οι δύο συγχωριανοί πίστευαν πως με την σύλληψη τους για την φασαρία και τους πυροβολισμούς που προηγήθηκαν θα λήξει εκεί το περιστατικό, οι κατ’ οίκον έρευνες των αστυνομικών έφεραν στο φως ναρκωτικά, όπλα ακόμα και δενδρύλλια κάνναβης.

Συγκεκριμένα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 2 κιλά και 700 γραμμάρια κάνναβης, 1 πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalasnikov, 3 πιστόλια, 12 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 2,5 μέτρων, 6 εκριζωμένα δενδρύλλια κάνναβης, ένα γεμιστήρας πολεμικού τυφεκίου Kalasnikov, 3 γεμιστήρες πιστολιού, 85 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, 50 γραμμάρια φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης, 9 κάλυκες και μία θήκη μεταφοράς πιστολιού.

Οι δύο συγχωριανοί παραπέμπονται στην Δικαιοσύνη για παραβάσεις των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών, ενώ το πρωί της Πέμπτης, 9 Δεκεμβρίου, που θα βρεθούν ενώπιων του ανακριτή θα πρέπει να εξηγήσουν με κάθε λεπτομέρεια τους λόγους που είχαν στην κατοχή τους την σημαντική ποσότητα ναρκωτικών, αλλά και τον οπλισμό. 

Η συγκεκριμένη υπόθεση είναι η δεύτερη κατά σειρά μέσα σε ένα 20ήμερο που εξιχνιάζεται από το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, άνδρες του οποίου στα μέσα Νοεμβρίου πρόλαβαν και «έβαλαν στο χέρι» μια ομάδα 8 ατόμων από το Μυλοπόταμο που είχε στην κατοχή της πάνω από 10 κιλά κάνναβης, ποσότητα κοκαΐνης και όπλα, πριν τα ναρκωτικά καταλήξουν στην αγορά. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News