Ρέθυμνο: Συγκίνησε το κοινό το ντοκιματέρ «Πως να εκπαιδεύσεις έναν αντιήρωα» (βίντεο)

Ελλάδα
Ρέθυμνο: Συγκίνησε το κοινό το ντοκιματέρ «Πως να εκπαιδεύσεις έναν αντιήρωα» (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεκατρία παιδιά με αναπηρία από το Ρέθυμνο ένωσαν τις δυνάμεις τους στο βωμό της τέχνης - Συγκίνησε η παγκόσμια πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ στο φεστιβάλ της Δράμας

Νιώθοντας την ανάγκη να εκφραστούν μέσα από την τέχνη του θεάτρου, μια ομάδα 13 παιδιών με αναπηρία από το Ρέθυμνο, δημιούργησε την δική της ταινία μικρού μήκους, η οποία προβλήθηκε για πρώτη φορά στο διεθνές φεστιβάλ Δράμας, καθηλώνοντας τους θεατές. 

Το ντοκιμαντέρ με τίτλο «πώς να εκπαιδεύσεις έναν αντιήρωα», προβλήθηκε και στο Ρέθυμνο από όπου ξεκίνησε, με τους μικρούς πρωταγωνιστές να συγκινήσουν το κοινό παραδίδοντας τους μαθήματα ζωής.

Οι 13 είναι από τα δεκάδες παιδιά του Ρεθύμνου, που παρά την όποια μορφή αναπηρίας τους ένωσαν τις δυνάμεις τους, ονειρεύτηκαν, δημιούργησαν και εν τέλει επικοινώνησαν αυτά που κρύβουν στην ψυχή τους. Ο λόγος για τους πρωταγωνιστές της ταινίας μικρού μήκους «πώς να εκπαιδεύσεις έναν αντιήρωα», οι οποίοι δουλεύοντας για σχεδόν δύο χρόνια ως επαγγελματίες ηθοποιοί κατάφεραν να συγκινήσουν το κοινό παραδίδοντας μαθήματα ζωής.

Μέσα σε 27 λεπτά, όσο διαρκεί το ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε για πρώτη φορά στο Ρέθυμνο, ο θεατής παρακολουθεί μια ομάδα νέων αντιηρώων με δυσκολίες, που αποφασίζει να παρακολουθήσει μαθήματα θεάτρου που αγαπά πολύ. Σύντομα όμως τα παιδιά αποφασίζουν να δημιουργήσουν μια αυτοσχεδιαστική παράσταση με θεματική τους σούπερ-ήρωες, ενώ παράλληλα, οι αντιήρωες ζουν την καθημερινότητα και τις ζωές τους.

Το ντοκιμαντέρ έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο 44ο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας, ενώ ακολούθησε το 24ο φεστιβάλ για παιδιά και νέους στην Ολυμπία, το 15ο φεστιβάλ ελληνικού ντοκιμαντέρ στη Χαλκίδα, καθώς και το 4ο φεστιβάλ RODI στην Θεσσαλονίκη. Τη μουσική της ταινίας υπογράφει ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γιώργος Κουμεντάκης, ενώ πολύ σύντομα θα προβληθεί και σε χώρες του εξωτερικού. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News