Ρέθυμνο: Νέα ομάδα αγροτοκτηνοτρόφων κατέλαβε ξανά το Δασαρχείο

Κρήτη
Ρέθυμνο: Νέα ομάδα αγροτοκτηνοτρόφων κατέλαβε ξανά το Δασαρχείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι ζητούν να ξεκαθαρίσει άμεσα το θέμα των δασικών χαρτών, ούτως ώστε να μην χαθούν περιουσίες και το ιδιοκτησιακό καθεστώς στην Κρήτη να είναι απόλυτα διαφανές

Σε κατάληψη του Δασαρχείου Ρεθύμνου, προχώρησαν εκ νέου σήμερα Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου, αγρότες και κτηνοτρόφοι του Ρεθύμνου.

Νωρίς το πρωί οι αγροτοκτηνοτρόφοι κατέλαβαν την υπηρεσία, καθώς, όπως τονίζουν, αναμένουν από την πολιτεία τις οριστικές αποφάσεις για τα θέματα που έχουν ανακύψει αναφορικά με τις επιδοτήσεις, τους δασικούς χάρτες και τα οποία βασίζονται στα πρόσφατα νομοθετήματα, αλλά και στις δικαστικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Υπενθυμίζεται πως, χθες, Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου νωρίς το πρωί, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, παρενέβη η Αστυνομία στο υπό κατάληψη κτίριο του δασαρχείου, καθώς υπάλληλοι της υπηρεσίας δεν μπορούσαν να εισέλθουν στην εργασία τους, με αποτέλεσμα να συνελληφθούν δύο κτηνοτρόφοι. 

Διαβάστε επίσης:

Ρέθυμνο: Παρέμβαση εισαγγελέα στο υπό κατά κατάληψη Δασαρχείο – Συνελήφθησαν δύο αγρότες

Οι δύο αγρότοκτηνοτρόφοι αφέθηκαν πριν από λίγο ελέυθεροι, καθώς αναβλήθηκε η δίκη τους για τις 16 Δεκεμβρίου. Αμφότεροι αντιμετωπίζουν την κατηγορία της διατάραξης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας.

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι του νομού δηλωνουν πως δεν πρόκειται να σταματήσουν τον αγώνα τους, μέχρι να επιλυθεί οριστικα το ιδιοκτησιακό καθεστώς που προκύπτει από την αναρτηση των δασκικων χαρτων.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα παρουσία των φορέων και εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, αγροτοκτηνοτρόφοι, Ενώσεις, αυτοδιοικητικοί και στελέχη των εμπλεκομένων υπηρεσιών, εξέφρασαν την ανάγκη να ξεκαθαρίσει άμεσα η κυβέρνηση το θέμα των δασικών χαρτών, ούτως ώστε να μην χαθούν περιουσίες και το ιδιοκτησιακό καθεστώς στην Κρήτη να είναι απόλυτα διαφανές.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News