Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: Αγροκτοκτηνοτρόφοι καταγγέλλουν την εισβολή των αστυνομικών στο δασαρχείο

«Καταγγέλλουμε την εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων στην κατάληψη του δασαρχείου Ρεθύμνου από τους αγρότες και τις συλλήψεις των αγωνιζόμενων αγροτών», αναφέρει η Επιτροπή Αγώνα σε ανακοίνωσή της.

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο η Επιτροπή Αγώνα Αγροτοκτηνοτρόφων καταδικάζει την επέμβαση των αστυνομικών στον χώρο και παράλληλα διεκδικεί  την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων, δηλώνοντας την αμέριστη συμπαράστασή τους στους αγωνιζόμενους αγρότες.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρουν:

«Με την πολιτική του ροπάλου και της καταστολής η κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκει να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των αγροτών που υπερασπίζονται το δικαίωμα τους στην πατρογονική γη και στην αξιοπρεπή διαβίωσή τους, παλεύοντας ενάντια στην επέλαση των εταιριών της ενέργειας που θα καταπνίξουν τα βοσκοτόπια και τα χωράφια της ορεινής και της ημιορεινής ζώνης της Κρήτης με τις ευλογίες και την υποστήριξη της κυβέρνησης και του κράτους.

Οι ψεύτικες υποσχέσεις του Σκρέκα για κατοχύρωση δήθεν του αγροτικού κλήρου μεταφράζονται τώρα σε συλλήψεις των αγωνιζόμενων αγροτών και σε εισβολή των αστυνομικών στην κατάληψη. Την ίδια στιγμή το αγροτικό εισόδημα αποδεκατίζεται μέσω της ΚΑΠ και η αγροτιά ατενίζει το φάσμα του ξεκληρίσματός της σε μια περίοδο επίτασης της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης-ΕΕ-ολιγαρχίας ενάντια στα λαϊκά στρώματα.

  • Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στον χώρο των αγωνιζόμενων αγροτών.
  • Διεκδικούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων.
  • Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στους αγωνιζόμενους αγρότες.
  • Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, οι λαϊκοί αγώνες μπορούν να νικήσουν».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια