Ρέθυμνο: Μία εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την καθαριότητα του ιστορικού κέντρου (βίντεο)

Ρέθυμνο
Ρέθυμνο: Μία εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την καθαριότητα του ιστορικού κέντρου (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο δήμος Ρεθύμνου μοίρασε πόρτα- πόρτα 700 μικρούς κάδους στην Παλιά Πόλη - Το πρόγραμμα «πόρτα - πόρτα» εφαρμόζεται από τον δήμο εδώ και επτά χρόνια

«Πόρτα - πόρτα», όπως άλλωστε ονομάζεται το αντίστοιχο πρόγραμμα καθαριότητας που υλοποιεί ο δήμος Ρεθύμνου, διανεμήθηκαν 700 μικροί μπλε και πράσινοι κάδοι απορριμμάτων σε εκατοντάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις του ιστορικού κέντρου της πόλης.

Σκοπός της δημοτικής αρχής είναι οι πολίτες που ζουν και δραστηριοποιούνται στο ιστορικό κέντρο να αλλάξουν νοοτροπία και να φροντίζουν οι ίδιοι για την καθαριότητα και την καλαισθησία της περιοχής τους, ενώ σε περιπτώσεις μη συμμόρφωσης θα επιβάλλονται πρόστιμα.

Η διανομή αλλά και η ενημέρωση των παραληπτών έγινε πόρτα - πόρτα με την αρμόδια υπηρεσία να τονίζει ότι: «είναι ευθύνη όλων των πολιτών η καλαισθησία και η καθαριότητα στο ιστορικό κέντρο της πόλης, που συνεχώς κατακλύζεται από επισκέπτες».

Κάθε νοικοκυριό και επιχείρηση έχει χρεωθεί δύο καδάκια με συγκεκριμένο κωδικό που έχει στην διάθεσή του ο δήμος, στα οποία συλλέγονται τα απορρίμματα, και τα οποία θα πρέπει να τοποθετούνται στην πόρτα του σπιτιού ή της επιχείρησης μόνο τις ώρες αποκομιδής των απορριμμάτων.   

Μέσω του προγράμματος -που υλοποιείται στο ιστορικό κέντρο από το 2014- ο δήμος επιχειρεί να αλλάξει τη νοοτροπία κατοίκων και επαγγελματιών, ούτως ώστε να μπει «φρένο» στην ανεξέλεγκτη ρίψη απορριμμάτων.   

Το μέτρο επιτηρείται 24ώρες το 24ωρο από την υπηρεσία Καθαριότητας, η οποία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο επιβολής προστίμων σε όσους συστηματικά πετούν τα σκουπίδια τους δεξιά και αριστερά.

(φωτογραφία unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News