Δασικοί χάρτες: Φορείς και αγροτοκτηνοτρόφοι ζητούν άμεσες λύσεις - Οι προτάσεις στο υπουργείο (βίντεο)

Κρήτη
Δασικοί χάρτες: Φορείς και αγροτοκτηνοτρόφοι ζητούν άμεσες λύσεις - Οι προτάσεις στο υπουργείο (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αυτοδιοικητικοί της Κρήτης αποφάσισαν να καταθέσουν στα αρμόδια υπουργεία αναλυτικό υπόμνημα με τις προτάσεις τους για το μείζον θέμα των δασικών χαρτών

Τα νέα δεδομένα για την επίλυση του προβλήματος που προκαλούν οι δασικοί χάρτες και τα οποία βασίζονται στα πρόσφατα νομοθετήματα, αλλά και στις δικαστικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, συζήτησαν σήμερα Τρίτη 30 Νοεμβρίου το πρωί σε ειδική σύσκεψη στην αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου, αγροτοκτηνοτρόφοι και θεσμικοί του νομού.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, αγροτοκτηνοτρόφοι, Ενώσεις, αυτοδιοικητικοί και στελέχη των εμπλεκομένων υπηρεσιών, εξέφρασαν την ανάγκη να ξεκαθαρίσει άμεσα η κυβέρνηση το θέμα των δασικών χαρτών, ούτως ώστε να μην χαθούν περιουσίες και το ιδιοκτησιακό καθεστώς στην Κρήτη να είναι απόλυτα διαφανές.

«Ζητάμε τα χωριάφια να παραμείνουν σε εμάς, να μην μπαίνει ο κόσμος στη διαδικασία να προσβάλει με ενστάσεις το ιδιοκτησιακό καθετώς, όταν με δύο μάρτυρες και τα σχετικά έγγραφα που απαιτούνται, όπως η δήλωση στον ΟΣΔΕ και το Ε9 μπορεί να κατοχυρωθεί. Δεν έχει καμία δικαιοδοσία το ελληνικό Δημόσιο», τονίζει χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ρεθύμνου, Γιώργος Βενιεράκης.

Στην διάρκεια της σύσκεψης οι θεσμικοί του Ρεθύμνου συμφώνησαν στην σύνταξη ενός αναλυτικού υπομνήματος που θα σταλεί στο αρμόδιο υπουργείο, βάσει του οποίου θα περιγράφεται η υφιστάμενη κατάσταση στο νομό, ενώ θα γίνεται ειδική μνεία στα νέα δεδομένα που βασίζονται στα τελευταία νομοθετήματα και στις πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.  

Εν τω μεταξύ, το «μπάχαλο» όπως το χαρακτήρισαν οι παραγωγοί που έχει προκαλέσει η νέα ΚΥΑ στην καταβολή των επιδοτήσεων, ήταν ένα ακόμα θέμα που συζητήθηκε, με τους παραγωγούς να δηλώνουν πως η κορύφωση του δράματος θα έρθει μέσα στον Δεκέμβριο.

Οι θεσμικοί φορείς του Ρεθύμνου ζήτησαν επίσης από τους αγροτοκτηνοτρόφους να λήξουν την κατάληψη στο δασαρχείο, με τους ίδιους να απαντούν πως θα συνεδριάσουν εκ νέου σήμερα προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News