Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου: Αυτοί εκλέγονται στο νέο ΔΣ - Ποιοι είναι οι 5 «πρωτάρηδες»

Χανιά
Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου: Αυτοί εκλέγονται στο νέο ΔΣ - Ποιοι είναι οι 5 «πρωτάρηδες»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι 15 δικηγόροι που εκλέγονται στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου - Ποιοί είναι οι 5 «πρωτάρηδες» - Αναλυτικά οι ψήφοι και των 37 υποψηφίων

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (29/11) ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψήφων για την ανάδειξη των δικηγόρων που θα στελεχώσουν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Την ερχόμενη Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου, θα αναδειχθεί ο νέος πρόεδρος του Συλλόγου, καθώς στον πρώτο γύρο κανείς από τους τρεις υποψηφίους δεν συγκέντρωσε το 50% συν μία ψήφο του εκλογικού σώματος. Στον δεύτερο γύρο των αρχαιρεσιών, τα μέλη του Συλλόγου θα κληθούν να επιλέξουν για τη νέα προεδρία ανάμεσα στην Κατερίνα Κοσμαδάκη και τον Νίκο Λογοθέτη, οι οποίοι συγκέντρωσαν 189 και 273 ψήφους αντίστοιχα.

Πρώτος σε ψήφους αναδείχθηκε ο Νίκος Κουβίδης (271). Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κουβίδης στις εκλογές του 2017 είχε συγκεντρώσει 283 ψήφους (3η θέση), ενώ οι δύο συνάδελφοί του που διεκδικούν την ερχόμενη Κυριακή την προεδρία του ΔΣΗ, είχαν συγκεντρώσει το Νοέμβριο του 2017, 300 ψήφους (Λογοθέτης) και 297 ψήφους (Κοσμαδάκη).

Τα 13 μέλη στο νέο ΔΣ του ΔΣΗ

Αναλυτικά από τους 36 συνολικά υποψήφιους εκλέγονται οι παρακάτω 13:

1) ΚΟΥΒΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ 271 σταυροί

2) ΦΛΑΜΟΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ 243 σταυροί

3) ΓΕΡΩΝΥΜΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 241 σταυροί

4) ΚΑΡΟΥΖΑΚΗ ΕΒΙΤΑ 231

5) ΦΟΡΤΣΑΚΗ ΟΛΙΑ 210

6) ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΚΟΥΛΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ 208

7) ΜΑΛΛΙΑΡΑΚΗ ΕΦΗ 197 σταυροί

8) ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΣ 194 σταυροί

9) ΤΖΩΡΤΖΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ 194

10) ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗΣ ΝΤΙΝΟΣ 191

11) ΣΩΜΑΡΑ ΕΦΗ 160

12) ΛΑΓΟΥΔΑΚΗΣ ΧΡΟΝΑΚΗΣ ΧΑΡΗΣ 159

13) ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ 150

Στο νέο Δ.Σ. θα συμμετάσχουν επίσης ο πρόεδρος που θα προκύψει από τον β΄γύρο των εκλογών την προσεχή Κυριακή, όπως επίσης και  αυτός/η που δεν θα εκλεγεί.

Αναλυτικά, όλη η σταυροδοσία των υποψηφίων για το Διοικητικό Συμβούλιο:

1) Κουβίδης Νίκος 271

2) Φλαμουράκης Νίκος 243

3) Γερωνυμάκης Γιώργος 241

4) Εβίτα Καρουζάκη 231

5) Όλια Φορτσάκη 210

6) Φωτοπούλου Κακουλάκη Αγγελική 208

7) Μαλλιαράκη Έφη 197

8) Καραγιάννης Νίκος 194

9) Τζωρτζάκης Κυριάκος 194

10) Κουτρουμπής Κωνσταντίνος 191

11) Σωμαρά Έφη 160

12) Λαγουδάκης Χρονάκης Χάρης 159

13) Καλομοίρης Οδυσσέας 150

Σαρχιανάκης Μιχάλης 147

Φιλιππάκη Μαρία 143

Χαφνάβη Ελένη 140

Μουντράκης Ταξιάρχης 132

Πλαγιωτάκη Μαρία 128

Γολοβάνης Ιωάννης 114

Θέμελης Ιωάννης 111

Μουστάκας Δημήτρης 108

Φουκαράκης Αλέξανδρος 105

Κουτάντου Χρυσάνθη 103

Χριστοφακάκης Μανόλης 102

Καλογεράκης Μιχαήλ 98

Αμοναχάκης Γιώργος 95

Αποστολάκης Μίνως 89

Κουτσούκος Παναγιώτης 89

Δουλγεράκη Κατερίνα 87

Λιανάκης Νίκος 87

Δαφνομήλης Νίκος 82

Τσουρουνάκη Εύα 68

Σπετσωτάκη Ειρήνη 65

Σταματάκης Κωνσταντίνος 53

Ανδρουλιδάκης Γιώργος 44

Μπαφάκης Γιώργος 38

Καρατσαλίδου Ελένη 35

Το νέο 15μελές Διοικητικό Συμβούλιο θα στελεχωθεί από τους 13 που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους συν τους δύο υποψήφιους για την προεδρία του ΔΣΗ. Ως εκ τούτου, ο Μιχάλης Σφακιανάκης, ο οποίος βγήκε 3ος στην «κούρσα» για τη διαδοχή του κ. Άρη Ροζάκη στη θέση του προέδρου με 181 ψήφους, συγκεντρώνοντας μόλις 8 ψήφους λιγότερες από την κ. Κατερίνα Κοσμαδάκη (189) μένει εκτός Διοικητικού Συμβουλίου.

Εξάλλου, εκτός Διοικητικού Συμβουλίου για μόλις 3 ψήφους μένει ο Μιχάλης Σαρχιανάκης, ο οποίος συγκέντρωσε 147 ψήφους και αναδείχθηκε 14ος. Στη 13η θέση με 150 ψήφους αναδείχθηκε ο κ. Οδυσσέας Καλομοίρης ο οποίος εισέρχεται για πρώτη φορά στο Δ.Σ. του ΔΣΗ.

Από τους δικηγόρους που είναι μέλη του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου και οι οποίοι έθεσαν ξανά υποψηφιότητα στις φετινές εκλογές, δεν εκλέγεται μόνο ο κ. Σαρχιανάκης.

Οι 5 «πρωτάρηδες» του νέου Δ.Σ.

Οι 5 δικηγόροι που θα βρίσκονται για πρώτη φορά στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου, είναι οι εξής:

  • Όλια Φορτσάκη (210 ψήφοι, 5η θέση)
  • Αγγελική Φωτοπούλου Κακουλάκη (208, 6η θέση)
  • Νίκος Καραγιάννης (194, 8η θέση)
  • Χάρης Λαγουδάκης-Χρονάκης (159, 12η θέση)
  • Οδυσσέας Καλομοίρης (150, 13η θέση

Αναλυτικά ο χάρτης των εκλογικών αποτελεσμάτων των Δικηγορικών Συλλόγων Ρεθύμνου, Χανίων, Λασιθίου

Στον αντίποδα, οι τρεις Δικηγορικοί Σύλλογοι της Κρήτης, Ρεθύμνου, Χανίων και Λασιθίου, έχουν προεδρία. Στα Χανιά αναδείχθηκε νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου ο απερχόμενος γενικός γραμματέας, Χρήστος Πραματευτάκης, ενώ στο Ρέθυμνο νέος πρόεδρος αναδείχθηκε ο κ. Θωμάς Λεχωβίτης (απερχόμενο μέλος του Δ.Σ. του ΔΣΡ).

Ας σημειωθεί ότι νέος πρόεδρος στον Δικηγορικό Σύλλογο Λασιθίου θα είναι η κ. Σοφία Τσαγκαράκη (απερχόμενη αντιπρόεδρος), η οποία επικράτησε έναντι του συνυποψηφίου της Μανόλη Καλαϊτζάκη (απερχόμενος γενικός γραμματέας) με μόλις 3 ψήφους διαφορά (46-43).

Επισημαίνεται ότι οι νέοι πρόεδροι αναλαμβάνουν καθήκοντα από το νέο έτος. Η ψηφοφορία στον Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου έλαβε χώρα στο ακροατήριο του Α’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, στον 1ο όροφο του Δικαστικού Μεγάρου. Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί και έκλεισαν στις 7 χθες το απόγευμα.

Συνολικά είχαν τοποθετηθεί 3 κάλπες: μία για τον νέο πρόεδρο, μία για το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου και μία για το Δ.Σ. και την Εξελεγκτική Επιτροπή του ΛΕΑΔΗ (Λογαριασμός Ενίσχυσης και Αλληλοβοήθειας Δικηγόρων Ηρακλείου).

Η συμμετοχή των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου για την ανάδειξη των νέων τους εκπροσώπων ήταν αρκετά μεγάλη. Στις κάλπες προσήλθαν χθες 660 άτομα (σε σύνολο 802 εγγεγραμμένων): 643 ψηφοδέλτια ήταν έγκυρα, 7 άκυρα και 10 λευκά. Ο Νίκος Λογοθέτης συγκέντρωσε 273 ψήφους, η Κατερίνα Κοσμαδάκη 189 και ο Μιχάλης Σφακιανάκης 181.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχαιρεσίες του Νοεμβρίου του 2017 είχαν ψηφίσει 586 δικηγόροι (Ροζάκης 334, Σφακιανάκης 217, 31 λευκά και 4 άκυρα).

Η καταμέτρηση των ψήφων για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου ξεκίνησε νωρίς χθες το βράδυ και επρόκειτο να ολοκληρωθεί μετά τα μεσάνυχτα.

Ο Θ. Λεχωβίτης στο Ρέθυμνο

Ο κ. Θωμάς Λεχωβίτης είναι ο “διάδοχος” του κ. Ευάγγελου Μουνδριανάκη στη θέση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου. Ο κ. Λεχωβίτης ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του προέδρου. Συνολικά συγκέντρωσε 116 ψήφους.

Σε σύνολο 177 εγγεγραμμένων στο ΔΣΡ, ψήφισαν 144 δικηγόροι. Ο Θωμάς Λεχωβίτης έλαβε 116 ψήφους, ενώ είχαμε 28 λευκά και άκυρα ψηφοδέλτια.

Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΡ εκλέγονται οι εξής (σε παρένθεση οι ψήφοι που έλαβαν): Ραπτάκης Χαράλαμπος (88), Βουλγαράκης Αντώνιος (86), Στεφανάκης Πέτρος (80), Δασκαλάκη Δέσποινα (77), Φανουργάκης Αναστάσιος (77), Κιαγιάς Στυλιανός (74), Τσικνάκη Καλλιόπη 74 και Κουρμούλης Γεώργιος (71).

Μιλώντας χθες στη “Νέα Κρήτη”, ο απερχόμενος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου, κ. Ευάγγελος Μουνδριανάκης, ανέφερε ότι «η διαδικασία εξελίχθηκε πάρα πολύ ομαλά. Δεν υπήρξε ουδενός είδους πρόβλημα. Ελπίζουμε το νέο Συμβούλιο να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του».

Λασίθι: Γυναίκα ανέδειξε στο τιμόνι η κάλπη

Με τρεις ψήφους περισσότερες η Σοφία Τσαγκαράκη υπερίσχυσε του Μανόλη Καλαϊτζάκη και αναδείχθηκε νέα πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου. Από τους 109 εγγεγραμμένους δικηγόρους στον νομό Λασιθίου, προσήλθαν και ψήφισαν οι 93, ανεβάζοντας τη συμμετοχή στο 83,5%. Ο Μανόλης Καλαϊτζάκης έλαβε 43 ψήφους και η Σοφία Τσαγκαράκη 46 ψήφους, ενώ άκυρα ήταν 4 ψηφοδέλτια.

Με μεγάλη συμμετοχή ξεκίνησαν στις 7 χθες το πρωί οι αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου στον Δικηγορικό Σύλλογο νομού Λασιθίου, με δύο υποψηφίους να διεκδικούν την προεδρία και δέκα υποψηφίους να διεκδικούν τις 8 θέσεις του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Υποψήφιοι πρόεδροι ήταν δύο δικηγόροι από την Ιεράπετρα: ο Εμμανουήλ Ι. Καλαϊτζάκης και η Σοφία Δ. Τσαγκαράκη. Υποψήφιοι σύμβουλοι ήταν οι Δημήτρης Αγαπητός, Εμμανουέλα Γερακιανάκη, Γεωργία Δανδουλάκη, Γεώργιος Καραμανωλάκης, Θεοφάνης Κοϊνάκης, Κυριακή Μυρίδου, Ιωάννα Σακκαδάκη, Εμμανουήλ Σκυβαλάκης, Νικόλαος Σφακιανάκης, και Χρυσάνθη Φαρσάρη. Το Δ.Σ. είναι 9μελές μαζί με τον πρόεδρο και η θητεία του 4ετής.

Οι εκλογές ξεκίνησαν στις 7 χθες Κυριακή το πρωί στην έδρα του Δικηγορικού Συλλόγου, στη Νεάπολη, και η κάλπη έκλεισε στις 7 το βράδυ.

Χανιά: Νέος πρόεδρος ο Χρήστος Πραματευτάκης

Χωρίς εκπλήξεις ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέας διοίκησης στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων, με τον κ. Χρήστο Πραματευτάκη να διαδέχεται τον κ. Γιάννη Δασκαλάκη στη θέση του προέδρου.

Ο κ. Πραματευτάκης ήταν ο μοναδικός υποψήφιος στις χθεσινές εκλογές, με τον ίδιο να τονίζει ότι η τιμή και η υποχρέωση να ηγείται του ιστορικού Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων είναι μεγάλη. Οι δικηγόροι της πόλης προσήλθαν μαζικά στις κάλπες που στήθηκαν στη βιβλιοθήκη του Συλλόγου και, εκτός από πρόεδρο, ψήφισαν και για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Λογαριασμού Ενίσχυσης και Αλληλοβοήθειας Δικηγόρων Χανίων. Μιλώντας για τους στόχους και τις προτεραιότητές του, ο κ. Χρήστος Πραματευτάκης υπογράμμισε το μεγάλο στοίχημα της επίλυσης του κτηριακού προβλήματος των Δικαστηρίων, αλλά και τα σημαντικά ζητήματα της κοινωνίας, για τα οποία είναι αναγκαία η συνεργασία της με τον δικηγορικό κόσμο. «Είναι μεγάλη τιμή και συγχρόνως πολύ μεγάλη υποχρέωση, γιατί είναι βαριά κληρονομιά το να είσαι πρόεδρος στον ιστορικό Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πραματευτάκης, για να προσθέσει πως «όλοι περιμένουν τα μέλη του Συλλόγου, που θα προέλθουν από την εκλογική διαδικασία και θα αναλάβουν καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου του 2022, να αντεπεξέλθουν όπως πρέπει στα καθήκοντά τους και στις υποχρεώσεις και προς τους συναδέλφους, αλλά και προς την κοινωνία των Χανίων, γιατί ο Δικηγορικός Σύλλογος ως επιστημονικός σύλλογος της πόλης έχει υποχρέωση να είναι συμπαραστάτης και αρωγός στην κοινωνία. Και τη δεδομένη στιγμή», σημείωσε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος, «η κοινωνία χρειάζεται τους δικηγόρους, γιατί έχουμε το Κτηματολόγιο σε εκατοντάδες χιλιάδες ακίνητα, τους δασικούς χάρτες και προσεχώς την απαλλοτρίωση της νέας εθνικής οδού. Οπότε οι δικηγόροι πρέπει να σταθούν δίπλα στον πολίτη των Χανίων».

Ειδικά για το στεγαστικό των δικαστικών υπηρεσιών, ο κ. Χρήστος Πραματευτάκης υπογράμμισε την ανάγκη συνεννόησης και συμφωνίας με τους φορείς, για να υπάρξει μια κοινά αποδεκτή λύση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News