Ρέθυμνο: Θεατρική παράσταση του «Σχολείου Θεάτρου» μέσω βιντεοκλήσης

Κρήτη
Ρέθυμνο: Θεατρική παράσταση του «Σχολείου Θεάτρου» μέσω βιντεοκλήσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ομάδα του «Σχολείου Θεάτρου», κατά τη διάρκεια της καραντίνας, διοργάνωσε μια θεατρική παράσταση, η οποία προβλήθηκε μέσω βιντεοκλήσεων

Κάτι πρωτοφανές συνέβη στο Ρέθυμνο από την ομάδα του «Σχολείου Θεάτρου» του «Θεατρικού Περίπλου» κατά τη διάρκεια της καραντίνας: Μια παράσταση του έργου «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» του Λόρκα, που δημιουργήθηκε αποκλειστικά μέσω βιντεοκλήσεων.

Το ολοκληρωμένο βίντεο με τις σκηνές μέσω βιντεοκλήσεων παρουσιάστηκε την Κυριακή, 14 Νοεμβρίου, στην αίθουσα της «Περιηγητικής Λέσχης», ενώ την έμπνευση είχε η διευθύντρια του «Σχολείου Θεάτρου», ηθοποιός Μαρία Καντιφέ, που μετέτρεψε τη δυσκολία της καραντίνας και των μέτρων που επέφερε, όπως η αναστολή στη διά ζώσης εκπαίδευσης και κατ' επέκταση στις πρόβες για 8 περίπου μήνες (Νοέμβριος 2020-Ιούνιος 2021), σε κάτι απόλυτα δημιουργικό.

Οι εκπαιδευόμενοι που συμμετείχαν στην παράσταση δε συναντήθηκαν ούτε για μια στιγμή ζωντανά, αλλά μέσα από τα «παράθυρα» των βιντεοκλήσεων, και με ειδικές εργασίες και καθοδηγήσεις που τους δίνονταν από τη δασκάλα τους κατάφεραν μέσα σε αυτούς τους μήνες, όχι μόνο να μη σταματήσουν να δουλεύουν, αλλά να παρουσιάσουν μια ολοκληρωμένη δουλειά μοναδική στο είδος της.

Ένα άλλο πάρα πολύ σημαντικό γεγονός της βραδιάς αυτής ήταν η απονομή της πρώτης υποτροφίας του «Σχολείου Θεάτρου», η οποία δόθηκε στον μαθητή Γιάννη Μαθιουδάκη. Η υποτροφία, η οποία θεσπίστηκε από αυτή χρονιά και θα δίνεται κάθε χρόνο σε έναν από τους εκπαιδευόμενους, έχει το όνομα «Βαγγέλης Γιακουμάκης», στη μνήμη του φοιτητή από το Ρέθυμνο που υπέστη bulling κατά τη φοίτησή του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News