Ρέθυμνο: Προφυλακιστέοι οι τρεις και ελεύθεροι οι πέντε για τα έντεκα κιλά χασίς στο Μυλοπόταμο

Ρέθυμνο
Ρέθυμνο: Προφυλακιστέοι οι τρεις και ελεύθεροι οι πέντε για τα έντεκα κιλά χασίς στο Μυλοπόταμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

To δρόμο για τη φυλακή πήραν τελικά οι 3 από τους 8 συλληφθέντες που έπεσαν πριν από λίγες ημέρες στα «δίχτυα» της ΕΛΑΣ σε Ρέθυμνο και Μυλοπόταμο

Σε μία μαραθώνια ανακριτική διαδικασία που ξεκίνησε περίπου από τις 9 το πρωί και ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά, απολογήθηκαν οι οκτώ κατηγορούμενοι, μετά από την 48ωρη προθεσμία που ζήτησαν και έλαβαν. Και οι οκτώ που συνελήφθησαν τα προηγούμενα 24ωρα σε Ρέθυμνο και Μυλοπόταμο και φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση με τα περισσότερα από έντεκα κιλά χασίς και έντεκα γραμμάρια κοκαΐνης, μετά από μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας, στο  απολογητικό τους υπόμνημα αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, καθώς όπως είπαν οι ποσότητες των ναρκωτικών υπήρχαν στην κατοχή τους για προσωπική χρήση.

Μετά από δώδεκα ώρες ανακριτικής διαδικασίας κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι οι 3 από τους 8 συλληφθέντες. Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Πρέπει να εμφανίζονται κάθε μήνα στο Αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, ενώ τους απαγορεύτηκε και η έξοδος από τη χώρα.

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο 50χρονος Κρητικός πατέρας και ο γιός του, μολονότι ο τελευταίος φέρεται να κατέθεσε πως ο πατέρας του δεν είχε εμπλοκή στην υπόθεση, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για το μεγαλύτερο μέρος της ποσότητας του χασίς που εντοπίστηκε. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνήγορος της οικογένειας θα καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης για τον πατέρα, επικαλούμενος σοβαρά ζητήματα υγείας, τα οποία όπως είπε, αναμένεται να επιδεινωθούν το επόμενο διάστημα. Ο δεύτερος γιος του 50χρονου αφέθηκε ελεύθερος με τη χρηματική εγγύηση ύψους 10.000 ευρώ. Επίσης ο πρωτος ξάδελφος, στην απολογιά του είπε πως τα 2 κιλα που βρεθηκαν στην κατοχή του, ήταν για δική του χρήση και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση ύψους 10.000 ευρώ.

Αναφορικά με τους τεσσερις συλληφθέντες που ανήκουν στη δεύτερη «φουρνιά» που έπεσε στο «δόκανο» της ΕΛ.ΑΣ., τα ξημερώματα της Τρίτης στον Μυλοπόταμο, αφέθηκαν ελεύθεροι η κοπέλα, πληρώνοντας εγγύηση 2.000 ευρώ, ο φίλος της και ο αλλοδαπός, ενώ ο τέταρτος φίλος της παρέας κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, καθώς είχε απασχολήσει τις αρχές και στο παρελθόν. Και οι τρεις που αφέθηκαν ελέυθεροι, ισχυρίστηκαν πως τα 11 γραμμάρια κοκαΐνης ήταν για δική τους χρήση.

Πρόκειται για τρεις ημεδαπούς κι έναν αλλοδαπό, ηλικίας από 25 έως 30 ετών. Οι εν λόγω συλληφθέντες είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, άτομα τα οποία είχαν προμηθευτεί ποσότητες ναρκωτικών από μέλη της οικογένειας και είχαν σκοπό να τα «διοχετεύσουν» στην τοπική αγορά του Ρεθύμνου.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών και για σύσταση συμμορίας, ενώ ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για παραβάσεις του νόμου «περί όπλων» μόνο σε βάρος των 4 μελών των δύο οικογενειών που συνελήφθησαν στον Μυλοπόταμο.

Η επιχείρηση

Η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που οδήγησε στον εντοπισμό, μεταξύ άλλων, ποσότητας χασίς άνω των 11 κιλών έλαβε χώρα το βράδυ της Δευτέρας και το πρωί της Τρίτης. Η Αστυνομία φόρεσε χειροπέδες σε συνολικά 8 άτομα (7 ημεδαποί κι ένας αλλοδαπός), εκ των οποίων τα 4 φέρονται ως μέλη οικογενειών της ευρύτερης περιοχής του Μυλοποτάμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκεται ένας Κρητικός ηλικίας 50 ετών, οι δύο γιοι του κι ένας ανιψιός του. Οι τρεις τελευταίοι είναι περίπου 25 ετών. Οι εν λόγω 4 συλληφθέντες ανήκουν στη δεύτερη «φουρνιά» που έπεσε στο «δόκανο» της ΕΛ.ΑΣ. τα ξημερώματα της Τρίτης στον Μυλοπόταμο.

Είχε προηγηθεί αργά το βράδυ της Δευτέρας η σύλληψη άλλων τεσσάρων ατόμων. Πρόκειται για τρεις ημεδαπούς κι έναν αλλοδαπό, ηλικίας από 25 έως 30 ετών. Οι εν λόγω συλληφθέντες είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, άτομα τα οποία είχαν προμηθευτεί ποσότητες ναρκωτικών από μέλη της οικογένειας και είχαν σκοπό να τα «διοχετεύσουν» στην τοπική αγορά του Ρεθύμνου.

Οι συλληφθέντες φέρονται να προμήθευαν με ναρκωτικά την ντόπια αγορά εδώ και αρκετό καιρό. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, τηρούσαν αυστηρά μέτρα προστασίας, προκειμένου η έκνομη δράση τους να μη γίνεται αντιληπτή από την Αστυνομία. Ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε, οι αστυνομικές Αρχές του Ρεθύμνου όχι μόνο γνώριζαν τη δράση τους, αλλά ήταν έτοιμες από καιρό να επέμβουν, περιμένοντας να φτάσει η κατάλληλη στιγμή.

Οι αστυνομικοί «χτύπησαν» αρχικά το βράδυ της Δευτέρας στο Ρέθυμνο, συλλαμβάνοντας τέσσερις νεαρούς ηλικίας μεταξύ 25 και 30 ετών. Μεταξύ αυτών βρισκόταν ένας αλλοδαπός, καθώς και μία γυναίκα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι «4» είχαν προμηθευτεί ποσότητες ναρκωτικών από μέλη της οικογένειας και στη συνέχεια μετέβησαν στο Ρέθυμνο για να τα «διοχετεύσουν» στην τοπική αγορά. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η γυναίκα - η οποία φέρεται να προσέγγιζε τους υποψήφιους αγοραστές - συνελήφθη την ώρα που βρισκόταν μέσα σε αυτοκίνητο, έχοντας στην τσάντα της την επίμαχη ποσότητα κοκαΐνης.

Η δεύτερη φάση των ερευνών

Οι έλεγχοι σε σπίτια, ποιμνιοστάσια και εγκαταστάσεις του βιολογικού.

Μετά την επιτυχή έκβαση της πρώτης φάσης της αστυνομικής επιχείρησης, πλήθος αστυνομικών άρχισαν να ζώνουν τα ξημερώματα της Τρίτης την περιοχή του Μυλοποτάμου, όπου φέρονται να δρούσαν οι τέσσερις που συνδέονται με συγγενική σχέση μεταξύ τους.

Πάνοπλοι αστυνομικοί μετέβησαν σε δύο σπίτια, σε τουλάχιστον 6 ποιμνιοστάσια, αλλά και στις παλιές εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού της περιοχής, όπου οι δράστες φέρονται να χρησιμοποιούσαν ως καβάντζα, αποθηκεύοντας τα ναρκωτικά.

Η Αστυνομία συνέλαβε τους 4 άνδρες, ενώ συνολικά εντοπίστηκαν 11 κιλά και 99 γραμμάρια κάνναβης, 12,5 γραμμάρια κοκαΐνης, δύο πολεμικά τουφέκια, 12 χασισόδεντρα, που έφταναν σε ύψος έως 2 μέτρα, και δύο ζυγαριές ακριβείας. Εντοπίστηκαν ακόμη μια διόπτρα πολεμικού τουφεκιού, ένα αεροβόλο όπλο, 8 κινητά τηλέφωνα, καθώς και το ποσό των 990 ευρώ, που φέρεται να προήλθε από την αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών. Όλα τα ευρήματα κατασχέθηκαν, ενώ το ίδιο συνέβη και με δύο αυτοκίνητα που φαίνεται ότι χρησιμοποιούνταν για διακίνηση των ναρκωτικών.

(φωτογραφία: Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News