Ρέθυμνο: Σήμερα οι απολογίες των οκτώ για τα έντεκα κιλά χασίς στον Μυλοπόταμο

Κρήτη
Ρέθυμνο: Σήμερα οι απολογίες των οκτώ για τα έντεκα κιλά χασίς στον Μυλοπόταμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το κατώφλι του ανακριτή περνούν σήμερα οι οκτώ που έπεσαν στα χέρια της ΕΛΑΣ, μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στον Μυλοπόταμο - Ποινική δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών και σύσταση συμμορίας άσκησε ο εισαγγελέας

Σήμερα, Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου, αναμένεται να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή οι οκτώ κατηγορούμενοι που συνελήφθησαν τα προηγούμενα 24ωρα σε Ρέθυμνο και Μυλοπόταμο και οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση με τα περισσότερα από 11 κιλά χασίς που αποκαλύφθηκε , κατόπιν μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οκτώ συλληφθέντες οδηγήθηκαν αργά το βράδυ της Τρίτης στον εισαγγελέα Ρεθύμνου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σε βάρος τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών και για σύσταση συμμορίας. Ας σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για παραβάσεις του νόμου «περί όπλων» μόνο σε βάρος των 4 μελών των δύο οικογενειών που συνελήφθησαν στον Μυλοπόταμο.

Στη συνέχεια, οι 8 κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στον ανακριτή Ρεθύμνου προκειμένου να απολογηθούν. Ωστόσο, ζήτησαν κι έλαβαν 48ωρη προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους. Έτσι αναμένεται να παρουσιαστούν εκ νέου στον ανακριτή αύριο Παρασκευή. Αύριο, εξάλλου, αναμένεται να «ξεκαθαρίσει» η κατηγορία που αντιμετωπίζει - ανάλογα με τον ρόλο που είχε - ο καθένας χωριστά στην υπόθεση της διακίνησης ναρκωτικών.

Ας σημειωθεί, πάντως, ότι στις αρχικές τους καταθέσεις και οι 8 συλληφθέντες αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Η επιχείρηση

Η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που οδήγησε στον εντοπισμό, μεταξύ άλλων, ποσότητας χασίς άνω των 11 κιλών έλαβε χώρα το βράδυ της Δευτέρας και το πρωί της Τρίτης. Η Αστυνομία φόρεσε χειροπέδες σε συνολικά 8 άτομα (7 ημεδαποί κι ένας αλλοδαπός), εκ των οποίων τα 4 φέρονται ως μέλη οικογενειών της ευρύτερης περιοχής του Μυλοποτάμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκεται ένας Κρητικός ηλικίας 50 ετών, οι δύο γιοι του κι ένας ανιψιός του. Οι τρεις τελευταίοι είναι περίπου 25 ετών. Οι εν λόγω 4 συλληφθέντες ανήκουν στη δεύτερη «φουρνιά» που έπεσε στο «δόκανο» της ΕΛ.ΑΣ. τα ξημερώματα της Τρίτης στον Μυλοπόταμο.

Είχε προηγηθεί αργά το βράδυ της Δευτέρας η σύλληψη άλλων τεσσάρων ατόμων. Πρόκειται για τρεις ημεδαπούς κι έναν αλλοδαπό, ηλικίας από 25 έως 30 ετών. Οι εν λόγω συλληφθέντες είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, άτομα τα οποία είχαν προμηθευτεί ποσότητες ναρκωτικών από μέλη της οικογένειας και είχαν σκοπό να τα «διοχετεύσουν» στην τοπική αγορά του Ρεθύμνου.

Οι συλληφθέντες φέρονται να προμήθευαν με ναρκωτικά την ντόπια αγορά εδώ και αρκετό καιρό. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, τηρούσαν αυστηρά μέτρα προστασίας, προκειμένου η έκνομη δράση τους να μη γίνεται αντιληπτή από την Αστυνομία. Ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε, οι αστυνομικές Αρχές του Ρεθύμνου όχι μόνο γνώριζαν τη δράση τους, αλλά ήταν έτοιμες από καιρό να επέμβουν, περιμένοντας να φτάσει η κατάλληλη στιγμή.

Οι αστυνομικοί «χτύπησαν» αρχικά το βράδυ της Δευτέρας στο Ρέθυμνο, συλλαμβάνοντας τέσσερις νεαρούς ηλικίας μεταξύ 25 και 30 ετών. Μεταξύ αυτών βρισκόταν ένας αλλοδαπός, καθώς και μία γυναίκα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι «4» είχαν προμηθευτεί ποσότητες ναρκωτικών από μέλη της οικογένειας και στη συνέχεια μετέβησαν στο Ρέθυμνο για να τα «διοχετεύσουν» στην τοπική αγορά. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η γυναίκα - η οποία φέρεται να προσέγγιζε τους υποψήφιους αγοραστές - συνελήφθη την ώρα που βρισκόταν μέσα σε αυτοκίνητο, έχοντας στην τσάντα της την επίμαχη ποσότητα κοκαΐνης.

Η δεύτερη φάση των ερευνών

Οι έλεγχοι σε σπίτια, ποιμνιοστάσια και εγκαταστάσεις του βιολογικού

Μετά την επιτυχή έκβαση της πρώτης φάσης της αστυνομικής επιχείρησης, πλήθος αστυνομικών άρχισαν να ζώνουν τα ξημερώματα της Τρίτης την περιοχή του Μυλοποτάμου, όπου φέρονται να δρούσαν οι τέσσερις που συνδέονται με συγγενική σχέση μεταξύ τους.

Πάνοπλοι αστυνομικοί μετέβησαν σε δύο σπίτια, σε τουλάχιστον 6 ποιμνιοστάσια, αλλά και στις παλιές εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού της περιοχής, όπου οι δράστες φέρονται να χρησιμοποιούσαν ως καβάντζα, αποθηκεύοντας τα ναρκωτικά.

Η Αστυνομία συνέλαβε τους 4 άνδρες, ενώ συνολικά εντοπίστηκαν 11 κιλά και 99 γραμμάρια κάνναβης, 12,5 γραμμάρια κοκαΐνης, δύο πολεμικά τουφέκια, 12 χασισόδεντρα, που έφταναν σε ύψος έως 2 μέτρα, και δύο ζυγαριές ακριβείας. Εντοπίστηκαν ακόμη μια διόπτρα πολεμικού τουφεκιού, ένα αεροβόλο όπλο, 8 κινητά τηλέφωνα, καθώς και το ποσό των 990 ευρώ, που φέρεται να προήλθε από την αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών. Όλα τα ευρήματα κατασχέθηκαν, ενώ το ίδιο συνέβη και με δύο αυτοκίνητα που φαίνεται ότι χρησιμοποιούνταν για διακίνηση των ναρκωτικών.

(φωτογραφία: Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News