Αλλάζει ο επιδημιολογικός χάρτης της χώρας - Στο «κόκκινο» μπαίνει το Ρέθυμνο

Κρήτη
Αλλάζει ο επιδημιολογικός χάρτης της χώρας - Στο «κόκκινο» μπαίνει το Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλλάζει ο επιδημιολογικός χάρτης της χώρας, με το Ρέθυμνο να μπαίνει στο «κόκκινο»

Αλλάζει ο επιδημιολογικός χάρτης της χώρας με πέντε νέες Περιφερειακές Ενότητες να μπαίνουν στο «κόκκινο», συμπεριλαμβανομένου του Ρεθύμνου.

Ως αποτέλεσμα της έκρηξης των κρουσμάτων ανά την επικράτεια, μεγαλώνει η μακρά λίστα των περιοχών που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο», με την Κρήτη να μην καταφέρνει να διατηρηθεί μακριά από τον χρωματισμό ύψιστου κινδύνου, καθώς το Ρέθυμνο άλλαξε κατηγορία επικινδυνότητας, σκαρφαλώνοντας στο «Επίπεδο 5».

Ειδικότερα, μπορεί η εβδομαδιαία τάση να είναι ανοδική και στις τρείς υπολειπόμενες  περιφερειακές ενότητες της Κρήτης, όπως φαίνεται και στον επιδημιολογικό χάρτη, ωστόσο δεν θα υπάρχει αλλαγή στα χρώματα και έτσι παραμένουν στο «πορτοκαλί» η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και στο «κίτρινο» παραμένουν η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου.

Στο «βαθύ κόκκινο», περνούν σύμφωνα με τον επικαιροποιημένο χάρτη οι νομοί:

  • Θεσπρωτίας
  • Λακωνίας
  • Ρεθύμνου
  • Άρτας
  • Κορινθίας

Ο επιδημιολογικός χάρτης της Κρήτης, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει επικαιροποιηθεί οριστικά, καθώς αναμένονται αλλαγές, με τους ειδικούς, μάλιστα, να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο και για περισσότερες προσθήκες περιοχών στο «κόκκινο» χρώμα ή επίπεδο 5, είτε αυτή την εβδομάδα είτε την επόμενη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News