Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: Πώς οι μαθητές ανακαλύπτουν το ιστορικό κέντρο μέσω ενός παιχνιδιού (βίντεο)

Ο «Οδυσσέας» του Πανεπιστήμιου Κρήτης υλοποιείται στο Τουρκικό Δημοτικό - «Γνωρίζουν» οθωμανικά και βενετσιάνικα μνημεία με ένα κλικ

Την γνώση με τις νέες τεχνολογίες και την ψηφιακή εποχή ώστε οι μαθητές με την βοήθεια ενός κινητού τηλεφώνου να μπορούν να ανακαλύψουν τον πλούτο που κρύβει η παλιά πόλη του Ρεθύμνου, συνδυάζει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιεί το πανεπιστήμιο Κρήτης στο 1ο δημοτικό σχολείο της πόλης. 

Πρόκειται για το διαδραστικό παιχνίδι «ο Οδυσσέας στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου», στο οποίο έχουν πάρει μέρος σχεδόν 500 μαθητές δημοτικών σχολείων από το Ρέθυμνο τα Χανιά και το Ηράκλειο.

Με την βοήθεια του μυθικού Οδυσσέα περίπου 500 μέχρι στιγμής μαθητές δημοτικών σχολείων από το Ρέθυμνο, τα Χανιά και το Ηράκλειο, έχουν ήδη ανακαλύψει τον θησαυρό του ιστορικού κέντρου του Ρεθύμνου μέσα από το εκπαιδευτικό διαδραστικό παιχνίδι που υλοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά στο λεγόμενο Τούρκικο δημοτικό του Ρεθύμνου. 

Το πρόγραμμα «Ο Οδυσσέας στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου» -που συνδυάζει την γνώση με τις νέες τεχνολογίες και την ψηφιακή εποχή- σχεδιάστηκε από το πανεπιστήμιο Κρήτης και υλοποιείται σε συνεργασία με το 1ο δημοτικό και τον δήμο Ρεθύμνου.

Το ψηφιακό παιχνίδι που είναι επαυξημένης πραγματικότητας στην ουσία αλληλεπιδρά με τον πολιτισμό, την ιστορία, την αρχιτεκτονική αλλά και την αισθητική αξία των οθωμανικών και βενετσιάνικων μνημείων του ιστορικού κέντρου.

Για να συμμετέχουν οι μαθητές στο πρόγραμμα –που θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα- απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν απλά ένα κινητό τηλέφωνο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια