Στα Ανώγεια ο Γιώργος Παπανδρέου - Συνεχίζεται η επίσκεψη του στην Κρήτη

Κρήτη
Στα Ανώγεια ο Γιώργος Παπανδρέου - Συνεχίζεται η επίσκεψη του στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο δήμαρχος Ανωγείων του έδωσε δύο βιβλία που περιγράφουν την ιστορία του χωριού στο πέρασμα των χρόνων και του ευχήθηκε έναν καλό αγώνα με θετικό αποτέλεσμα

Στα Ανώγεια συνεχίστηκε η επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στην Κρήτη, ο οποίος νωρίτερα βρέθηκε στην Ιερά Μονή Αρκαδίου, ενώ αργότερα το απόγευμα της Δευτέρας 8 Νοεμβρίου, θα βρεθεί σε πολιτική εκδήλωση στο Δημοτικό Κήπο Χανίων.

Η επίσκεψη ξεκίνησε με κατάθεση στεφάνου στο μνημείο για το ολοκαύτωμα των Ανωγείων.

Ο δήμαρχος Ανωγείων του έδωσε δύο βιβλία που περιγράφουν την ιστορία του χωριού στο πέρασμα των χρόνων και του ευχήθηκε έναν καλό αγώνα με θετικό αποτέλεσμα, τονίζοντας πως οι διεργασίες στο εσωτερικό των κομμάτων είναι προμήνυμα για τις εκλογές που έρχονται και θα δώσουν στους πολίτες την ώρα της κάλπης, επιλογές και διεξόδους.

Ως «μια παράταξη που θα ανοίξει τον δρόμο για μια πλειοψηφική κυβερνητική πρόταση, απελευθερωτική για τις υγιείς παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, και με τον λαό στο προσκήνιο» παρουσίασε το ΚΙΝΑΛ από τη Σητεία, το βράδυ της Κυριακής 7 Νοεμβρίου, κατά την ομιλία του, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών., ο πρώην πρωθυπουργός και εκ των υποψηφίων για την ηγεσία της παράταξης Γιώργος Παπανδρέου. «Μαζί μπορούμε. Πάμε μπροστά», ήταν τα λόγια με τα οποία ολοκλήρωσε την ομιλία του χθες, κατά την πρώτη μέρα της περιοδείας του στην Κρήτη!

«Νιώθω μεγάλη συγκίνηση που βρίσκομαι μαζί σας εδώ, στην Κρήτη. Το νησί των αγώνων. Και της ιδιαίτερης σχέσης με την οικογένειά μου. Τον Γεώργιο, τον Ανδρέα, αλλά και τα παιδιά μου. Η δική μου σχέση μαζί σας ήταν πάντα ιδιαίτερη και πάντα φορτισμένη συναισθηματικά. Κάναμε το νησί δικό μας τόπο. Και σήμερα βρισκόμαστε πάλι εδώ, κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες. Είναι κρίσιμες οι στιγμές που ζούμε. Και είστε για μένα πηγή έμπνευσης και δύναμης»...

Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία του στη Σητεία ο Γιώργος Παπανδρέου, που ολοκληρώνει την περιοδεία του στη νησί αύριο Τρίτη.

«Η Κρήτη είναι ταυτισμένη με τους αγώνες για την ελευθερία και τη δημοκρατία. Για αυτό την αγαπούσε ιδιαίτερα και ο πατέρας μου, ο Ανδρέας. Όταν πατάω το πόδι μου στην κρητική γη σκέφτομαι πάντα κάτι που είπε ο Νίκος Καζαντζάκης: “Δε βλέπω την Κρήτη σαν ένα πράγμα γραφικό και χαμογελαστό. Αυστηρή είν’ η μορφή της. Σκαμμένη από τον αγώνα και τον πόνο. Αυτό το νησί, μεταξύ Ευρώπης, Ασίας και Αφρικής, ήταν προορισμένο από τη γεωγραφική του θέση να γίνει η γέφυρα ανάμεσα σ' αυτές τις τρεις ηπείρους”», συμπλήρωσε με συγκίνηση.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, αφού αναφέρθηκε στους αγώνες του ΠΑΣΟΚ, εξαπέλυσε επίθεση στη Ν.Δ. λέγοντας: «Η Νέα Δημοκρατία, πιστή στην παράδοσή της, παρά το τεχνοκρατικό προσωπείο, συνεχίζει ακάθεκτη να κινείται με τις αδιαφανείς, πελατειακές λογικές, που μας κατέστρεψαν. Και με λογικές εκτάκτων συνθηκών, αλλά και με αλαζονική στάση, επιβάλλει άδικες πολιτικές, περιστέλλει δικαιώματα και καλλιεργεί την αδιαφάνεια, υπέρ συμφερόντων και κατεστημένων».

Αλλά κατηγόρησε και τον ΣΥΡΙΖΑ... «Για τον ΣΥΡΙΖΑ τι να πω; Είχε την ευκαιρία να κυβερνήσει και η αντιμνημονιακή ρητορική του μεταφράστηκε σε υπέρογκη φορολογία και αντεργατικά μέτρα. Και το χειρότερο, έκρυψε την αλήθεια ξεπλένοντας τις αμαρτίες των κυβερνήσεων της Ν.Δ. Η ηγεσία του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ συντάχθηκε με τη συντήρηση. Για τη νομή της εξουσίας, όχι την αλλαγή της», είπε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Άρα τι χρειαζόμαστε; Να ξανακάνουμε τη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη μεγάλη και ισχυρή. Καταλύτη ανατροπής της σημερινής πολιτικής πραγματικότητας, που μας έχει οδηγήσει σε τέλμα, με ευθύνη και της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ. Μια παράταξη για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Για αυτό και μόνο, για τίποτα άλλο. Όπως κάναμε πάντα, από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ το 1974 μέχρι σήμερα. Με τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον Κώστα Σημίτη και την τελευταία κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το 2009-11».

Αναλυτικά το πρόγραμμα επίσκεψης του Γιώργο Παπανδρέου, στην Κρήτη:

ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

  • 13:30 - Ανώγεια (Πλατεία)
  • 18:30 - Χανιά, Ομιλία σε πολιτική εκδήλωση στο Δημοτικό Κήπο

ΤΡΙΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

  • 10:00 - Δήμος Μινώα Πεδιάδας. Συνάντηση με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και τοπικών φορέων - ενημέρωση για τα προβλήματα από τον σεισμό, την αποκατάσταση των σεισμοπαθών και την ανάγκη οργανωμένης οικιστικής, κοινωνικής και οικονομικής ανασυγκρότησης.
  • 00 - Δήμος Αρχανών Αστερουσίων. Ενημέρωση από εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και τοπικών φορέων για τα προβλήματα και την αποκατάσταση των σεισμοπαθών.
  • 18:30 - Ηράκλειο, Ομιλία σε πολιτική εκδήλωση στο Ξενοδοχείο ATLANTIS
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News