Με περηφάνια τίμησαν οι πολίτες την επέτειο της Ιεράς Μονής Αρκαδίου

Κρήτη
Με περηφάνια τίμησαν οι πολίτες την επέτειο της Ιεράς Μονής Αρκαδίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιο είναι αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθεί ιστορικό Μοναστήρι

Ξεκίνησαν με τιμή οι εκδηλώσεις εορτασμού της 155ης επετείου από το ολοκαύτωμα της Ιεράς Μονής Αρκαδίου το 1866 στην κεντρική Λεωφόρο του Ρεθύμνου, σήμερα Δευτέρα 8 Νοεμβρίου.

Οι πολίτες της πόλης, παρακολούθησαν με περηφάνια τις εκδηλώσεις που διαδραματίστηκαν. Πραγματοποιήθηκε με τιμή παρέλαση τμημάτων σχολείων, παραδοσιακών συλλόγων, προσκόπων, καθώς επίσης αγημάτων των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας με την συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ρεθύμνης.

Νωρίτερα στην Ιερά Μονή Αρκαδίου πραγματοποιήθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου κ. Ευγένιου. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. Επίσης, παρευρέθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου.

Πλήθος εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε και στην Ιερά Μονή Αρκαδίου με τις ακόλουθες εκδηλώσεις:

  • 11:25 Άφιξη Αρχών & Επισήμων στην Ιερά Μονή Αρκαδίου – Απόδοση Τιμών από το Τμήμα Απόδοσης τιμών 547 Α/Μ ΤΠ και της ΣΜΣ της 5ης  Μεραρχίας Κρητών.
  • 11:30 Εγκαίνια της αίθουσας τιμής και μνήμης του αοιδίμου Επισκόπου Ρεθύμνης κυρού Τιμόθεου Βενέρη, του μετέπειτα Μητροπολίτου Κρήτης, συγγραφέως του βιβλίου «Το Αρκάδι δια των αιώνων» και ιδρυτού του πρώτου μουσείου της Μονής.
  • 12:00 Δοξολογία στην Ιερά Μονή Αρκαδίου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου.
  • 12:15 Εκφώνηση του Πανηγυρικού της Επετείου του Ολοκαυτώματος από τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνης, κ. Ευάγγελο Μουνδριανάκη.

Ενώ αναμένεται στην πορεία να πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες ενέργειες στο χώρο του μοναστηριού:

  • 12:30 Επιμνημόσυνη Δέηση στο χώρο του Μαυσωλείου της Ιεράς Μονής Αρκαδίου.
  • 12:40 Κατάθεση Στεφάνων από τους Εκπροσώπους της Ελληνικής Κυβέρνησης και των Ενόπλων Δυνάμεων.  Τήρηση ενός λεπτού σιγής. - Ανάκρουση εθνικού ύμνου.
  • 13:00 Κέρασμα εκ μέρους της Ιεράς Μονής Αρκαδίου στο Ηγουμενείο και στον περίβολο της Ιεράς Μονής.
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News